MotoGP: Eκπληκτος με τη νίκη του ο Στόνερ

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 19:37

A- A A+

Ο λόγος για τον Κέισι Στόνερ που κατέκτησε την πρώτη θέση στην πίστα της Χερέθ, δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP αφού κράτησε πίσω του τους... ντόπιους Χόρχε Λορένθο και Ντάνι Πεντρόζα.

Και οι δύο είχαν την υποστήριξη των Ισπανών φίλων τους που είχαν σπεύσει να τους υποστηρίξουν στις μάχες που έδιναν. Ο μεν Λορένθο για την πρώτη θέση και ο δε Πεντρόζα για την τρίτη.

Ο Στόνερ δήλωσε έκπληκτος από τη νίκη του στην Ισπανία αφού τόσο η μοτοσικλέτα του όσο και ο ίδιος δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα ελαστικά του ήδη προς το τέλος του αγώνα είχαν φθαρεί κάτι που καθιστούσε πολύ δύσκολο το φρενάρισμα και την πρόσφυση. Παράλληλα και ο ίδιος εξακολουθεί να υποφέρει από το πρησμένο του χέρι.

«Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να απομακρυνθώ από τον Ντάνι ή τον Χόρχε. Νόμιζα ότι θα μπορούσε να απομακρυνθώ μαζί τους έχοντας μία ευκαιρία για μια θέση στο πόντιουμ. Η μοτοσικλέτα δεν λειτουργούσε καλά προς το τέλος του αγώνα κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος και απλά προσπαθούσαμε να κρατηθούμε για να κερδίσουμε», τόνισε ο Αυστραλός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011.

Σε ό,τι αφορά στο χέρι του δήλωσε ότι δεν είναι τόσο άσχημα όσο στο Κατάρ αλλά εξακολουθεί να τον ενοχλεί. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα ήθελε να αποφύγει οπωσδήποτε το χειρουργείο.

«Εδώ δεν ήταν τόσο άσχημα όσο στο Κατάρ, αλλά είχα και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Πάλευα να κρατήσω τη μοτοσικλέτα σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης. Χρειαζόταν να μεταφέρω το σώμα μου στην άλλη πλευρά της μοτοσικλέτας και να τραβηχτώ μπροστά για να καταφέρω τη μεταφορά βάρους από τη μοτοσικλέτα κατά την διάρκεια της στροφής. Θα πρέπει να μιλήσουμε με κάποιους ανθρώπους και να προσπαθήσουμε να βρούμε ξανά μία άλλη λύση, αλλά είναι δύσκολο διότι πραγματικά θέλω να αποφύγω το χειρουργείο», υπογράμμισε ο αναβάτης της Repsol Honda.

Για τον Χόρχε Λορένθο η λάθος επιλογή εμπρός ελαστικού και η απώλεια καλή αίσθησης της μοτοσικλέτας ήταν οι αιτίες που του στέρησαν την πρώτη θέση.

«Σήμερα γνώριζα ότι η επιλογή σωστού εμπρός ελαστικού ήταν μία πολύ σημαντική απόφαση. Τελικά καταλήξαμε στη μαλακή γόμα, αλλά δυστυχώς κάναμε λάθος και είχαμε πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Στον αγώνα δεν είχα την εμπιστοσύνη που είχα στις δοκιμές. Επομένως το να τερματίζεις δεύτερος χωρίς να έχεις θετικά συναισθήματα δεν ήταν τόσο άσχημα. Εξακολουθούμε ωστόσο να προηγούμαστε στο πρωτάθλημα και έχουμε ένα καλό κίνητρο για το Εστορίλ».

Οσο θετικό μπορεί να ήταν το σημερινό αποτέλεσμα για τον Λορένθο τόσο αρνητικό ήταν για τον δεύτερο αναβάτη της Yamaha, Μπεν Σπις που χαρακτήρισε τη σημερινή επίδοση του «θλιβερή».

Για δεύτερο συνεχόμενο GP ο Αμερικανός δείχνει εκτός κλίματος μένοντας μακριά από τις πρώτες θέσεις και στερώντας πολύτιμους βαθμούς από την Yamaha στη μάχη των κατασκευαστών.

Ο ίδιος απαρηγόρητος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την αιτία της απόδοσής του ενώ παράλληλα ζήτησε συγνώμη από την ομάδα του.

«Δεν ξέρω πραγματικά τι έγινε. Είχα μια καλή εκκίνηση αλλά στη συνέχεια δεν είχα καλή αίσθηση της μοτοσικλέτας. Ηταν ένας θλιβερός αγώνας για εμένα. Ζήτησα συγνώμη από την ομάδα και είχαμε μια μεγάλη συζήτηση για την αίσθηση που είχα της μοτοσικλέτας. Απλά δεν αισθανόμουν άνετα.

Οδήγησα όσο πιο καλά μπορούσα, αλλά η ταχύτητα δεν υπήρχε. Πρέπει να βρούμε κάτι διότι βλέπουμε ότι οι Yamaha δουλεύουν καλά, αλλά η δική μου αίσθηση με τη μοτοσικλέτα δεν ήταν καλή. Σήμερα ήταν μια άσχημη ημέρα στη δουλειά», τόνισε ο τεξανός αναβάτης που τερμάτισε μόλις 11ος.

Μια πιθανή πτώση λόγω της υγρασίας που υπήρχε φοβήθηκε ο Ντάνι Πεντρόζα κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Ισπανός που βρέθηκε για μία φορά στο πόντιουμ στη Χερέθ, τερμάτισε τρίτος κάνοντας το 2-3 για την ομάδας της Repsol Honda.

«Ημουν πολύ προσεκτικός στην αρχή. Είδα τους αγώνες για τα Moto2 και Moto3 όπου υπήρχαν πολλές πτώσεις λόγω της υγρασίας. Ο Χόρχε και ο Κέισι δημιούργησαν μια μεγάλη διαφορά. Όταν εγώ πέρασα τους Νίκι και Αντρέα ήδη ήμουν πολύ μακριά τους. Ξεκίνησα να πιέζω όλο και περισσότερο αλλά μερικές φορές σε κάποιες γρήγορες στροφές έχανα το μπροστινό. Ηταν δύσκολο να κρατήσω την αυτοσυγκέντρωση μου, διότι ο Κρούτσλοου φορούσε εμπρός τη σκληρή γόμα και με πίεζε αρκετά, φρενάροντας πιο δυνατά στους τελευταίους γύρους», δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης θεωρώντας πως μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει πολύ καλά και ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις