Συρία: Πολύνεκρες εκρήξεις σε κτήριο της Υπηρεσίας Πληροφοριών

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 11:05
UPD:12:54

A- A A+

Περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν - στην πλειονότητά τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας- από εκρήξεις δύο βομβών κοντά σε κτήρια της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών, στην πόλη Ιντλίμπ.

«Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν από ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν την πόλη Ιντλέμπ και είχαν ως στόχο κέντρα των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση κάνει επίσης λόγο για έκρηξη κοντά στη Δαμασκό, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και προκάλεσε θύματα χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.

«Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το προάστιο Κουντσίγια και φαίνεται ότι προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κατά την άφιξή του χθες στη Συρία ο Νορβηγός στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές για τον τερματισμό της βίας.

Το σχέδιο του απεσταλμένου της διεθνούς κοινότητας Κόφι Αναν, το οποίο προβλέπει εκεχειρία, τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου, αλλά παραβιάζεται συστηματικά.

Εβδομήντα άνθρωποι, 47 εκ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή