Ευ. Βενιζέλος: Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε

Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 15:58
UPD:19:21

Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

«Το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς θέλουμε να είναι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, με προοπτική και ελπίδα. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με εργαζομένους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Είπε ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια αυτές τις μέρες να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα των αμοιβών,που οφείλονται στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία και σχολίασε ότι τέτοια προβλήματα «υπάρχουν, δυστυχώς, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις».

«Και επειδή χρειάζεται πάντα διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, ειδικότερα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος μας είναι», πρόσθεσε, «να ερμηνευθούν σωστά οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορούν να έρθουν στα ελληνικά ναυπηγεία ξένα πολεμικά πλοία για να κατασκευαστούν ή για να επισκευαστούν, ώστε να υπάρχει δουλειά σε αυτόν τον βιομηχανικό κλάδο».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι η απώτερη επιθυμία και ο απώτερος στόχος είναι «η ελληνική εμπορική ναυτιλία να ξανασυνδεθεί με την ελληνική ναυπηγική υποδομή».

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: O Ευ. Βενιζέλος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

O Ευ. Βενιζέλος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

«Θέλει μεγάλη και συστηματική προσπάθεια για να προστατέψουμε την εθνική βιομηχανική υποδομή. Εν προκειμένω, την εθνική ναυπηγική υποδομή. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια για να φτάσουμε σε έναν ενιαίο ναυπηγικό φορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι «το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά, τώρα που η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη, οι τράπεζες λειτουργούν» και που «μπορούν να μας εμπιστευθούν επενδυτές και Έλληνες και ξένοι».

«Βεβαίως, στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα, πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι αυτός που υφίσταται τις πιο μεγάλες θυσίες και έχει την πιο μεγάλη ανασφάλεια.

«Αντί να δίνει αόριστες υποσχέσεις στους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο κύριος Βενιζέλος οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να μπορούν τα Ναυπηγεία να πωλούν πλοία στην ελεύθερη αγορά και να έχουν οι εργαζόμενοι δουλειά», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζρμπάς.

«Ο τελευταίος που μπορεί να ομιλεί για την ανάπτυξη των Ναυπηγείων είναι ο κ. Βενιζέλος», παρατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά και συνεχίζει: «Οι διευθετήσεις που έκανε όταν ήταν αρμόδιος υπουργός με την ΕΕ αποτέλεσαν την απαρχή των δεινών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τους εργαζομένους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή