Πρωτομαγιάτικα μηνύματα με τη σκέψη στις κάλπες

Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 17:07
UPD:02/05/2012 12:34
A- A A+

Εμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας, αλλά και στην ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων έδωσαν σήμερα, Πρωτομαγιά οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την ίδια στιγμή και ενώ έχουν μείνει μόνο πέντε ημέρες μέχρι τις εκλογές, συνεχίζουν τις επαφές και τις περιοδείες τους, με στόχο την υψηλότερη δυνατή προσέλκυση ψηφοφόρων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες καταβάλλεται προσπάθεια να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα των αμοιβών που τους οφείλονται.

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: O Ευ. Βενιζέλος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

O Ευ. Βενιζέλος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά, τώρα που η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη, οι τράπεζες λειτουργούν» και που «μπορούν να μας εμπιστευθούν επενδυτές και Έλληνες και ξένοι».

«Βεβαίως, στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα, πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι αυτός που υφίσταται τις πιο μεγάλες θυσίες και έχει την πιο μεγάλη ανασφάλεια.

«Το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς θέλουμε να είναι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, με προοπτική και ελπίδα. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», κατέληξε.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν μία φιλοευρωπαϊκή πορεία που είναι ασφαλής και υπεύθυνη ή κάτι άλλο».

Επιπλέον, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, ούτε την είσοδο των προσκείμενων στους νεο-ναζί στη Βουλή».

Τέλος, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2172017 , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης και επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία. «Πρέπει να πάμε σε μεγάλη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι δε θα ήθελε να λείπει και μία εκδοχή της Αριστεράς από αυτή την προσπάθεια.

Το Λαύριο επέλεξε να επισκεφθεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε το μεσημέρι συνάντηση με εργαζόμενους και ανέργους και μιλώντας τους έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας με όπλο την ανάπτυξη.

«Προτεραιότητά μας, απόλυτη, είναι να σταματήσουμε, να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας. Μπορούμε να το πετύχουμε. Και για αυτό έχουμε συγκεντρώσει όλο το μήνυμά μας σε μια λέξη: Ανάπτυξη!», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Σε πρώτη φάση», πρόσθεσε, «ανάκαμψη, να πάψει να πέφτει η Οικονομία, να πάψει να ανεβαίνει η Ανεργία. Κι ύστερα Ανάπτυξη, που να αντέχει στο χρόνο και να επιταχύνεται με το πέρασμα του χρόνου».

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να στηρίξει τους μικρομεσαίους να ξαναστήσουν τις δουλειές τους, να δημιουργήσουν και πάλι θέσεις απασχόλησης. «Απευθύνομαι στη Μεσαία τάξη που γονάτισε. Θα ξανασηκωθεί όρθια», τόνισε.

«Στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει, μέσα στην λαϊκή πλειοψηφία», σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα, συμπληρώνοντας πως «οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, λόγου χάρη μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό».

Α. Παπαρήγα: Στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία

Α. Παπαρήγα: Στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «ούτε μήνα δεν θα κρατήσουν οι χοροί από τη νίκη της» και πως «θα ξεσκεπαστεί, για αυτό και το ΚΚΕ θα είναι απέναντί της».

Τη θέση ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος στην κάλπη διατύπωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Οργώνοντας όλη την Ελλάδα, διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας θυμός. Δικαιολογημένος θυμός», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συνέχισε: «Πρέπει να ψηφίσουμε με λογική. Το βράδυ δεν θα χρειαστούμε τσαμπουκά. Θα χρειαστούμε μυαλό. Και θα χρειαστούμε πολύ περισσότερο μυαλό από ό,τι έχει επιδείξει η πολιτική όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει».

ΛΑΟΣ
Ο Γ. Καρατζαφέρης για τις εκλογές

Ο Γ. Καρατζαφέρης για τις εκλογές

Περιοδεία στα Ιωάννινα και τη Λάρισα πραγματοποιεί σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Από τα Ιωάννινα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «το μήνυμα της Πρωτομαγιάς θα είναι κι ένα μήνυμα που θα γραφτεί στο αποτέλεσμα της κάλπης στις 6 Μάη».

Α. Τσίπρας: Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς θα φανεί στην κάλπη

Α. Τσίπρας: Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς θα φανεί στην κάλπη

«Με αγώνες, με αίμα και με θυσίες κατάφεραν οι λαοί να αλλάξουν την ιστορία», πρόσθεσε και κατέληξε: «Έτσι και τώρα, το μνημόνιο, τα εργασιακά δικαιώματα, η δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η προκοπή μπορεί να κερδηθούν μόνο μέσα από ανυποχώρητους αγώνες, μόνο μέσα από την άρνηση των λαών να συνεχίσουν στον δρόμο της καταστροφής», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 20.30 είναι προγραμματισμένη ανοιχτή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του κ. Τσίπρα στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα ακυρώσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και θα μετατρέψουν την οργή και την αγωνία τους σε ψήφο δύναμης για τη Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης.

Φ. Κουβέλης: Οι πολίτες θα ακυρώσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Φ. Κουβέλης: Οι πολίτες θα ακυρώσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η κοινωνία ολόκληρη, βρίσκονται κάτω από τα σκληρά και απαράδεκτα μέτρα που ισοπέδωσαν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Είναι τα μέτρα που επέβαλε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οδήγησε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας να ζουν μέσα και κάτω από τη φτώχεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Απαιτείται άμεση άρση της νομοθεσίας που γκρέμισε τους κατώτατους μισθούς και τις συντάξεις. Επιβάλλεται ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, με καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», πρόσθεσε.

Μήνυμα προς τους ανέργους ότι «υπάρχει τρόπος να ξαναέρθουν επενδύσεις, να ξανανοίξουν δουλειές σ' αυτή τη χώρα» έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντ. Μπακογιάννη για την Πρωτομαγιά

Η Ντ. Μπακογιάννη για την Πρωτομαγιά

«Σήμερα την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, η Δημοκρατική Συμμαχία θέλει να στείλει ένα μήνυμα, όχι τόσο στους εργαζόμενους, όσο στους ανέργους αυτής της χώρας. Στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα που έχασαν τη δουλειά τους», είπε η κ. Μπακογιάννη. «Και θέλει να τους στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει τρόπος να ξαναέρθουν επενδύσεις, να ξανανοίξουν δουλειές σ' αυτή τη χώρα», πρόσθεσε. «Επενδύσεις χρειαζόμαστε, αξιοπιστία για να τις φέρουμε, κατάργηση των αντικινήτρων, στήριξη της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει πάλι από τον ιδιωτικό τομέα να απορροφήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα απελπισμένοι φοβούνται για το αύριο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή