Αφγανιστάν: Εκρηξη κοντά στην αμερικανική πρεσβεία

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 06:02
UPD:06:10
REUTERS

A- A A+

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ, λίγες μόλις ώρες μετά από την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, από την αφγανική πρωτεύουσα.

Το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι η επίθεση προκάλεσε και θύματα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν μέχρι στιγμής, περισσότερες πληροφορίες.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της πρεσβείας ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση από τα παράθυρα των εργαζομένων στο διπλωματικό οίκημα.

Αφγανός ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. «Ένας από τους μουτζαχεντίν μας ανατίναξε το αυτοκίνητό του μπροστά από στρατιωτική βάση. Αλλοι μουτζαχεντίν βρίσκονται μέσα στο κτήριο της στρατιωτικής βάσης. Υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες για τον εχθρό», είπε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλά Μουτζαχίν.

Η επίσκεψη του Ομπάμα στο Αφγανιστάν ήταν αιφνίδια, ενώ λίγη ώρα πριν την έκρηξη ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απευθύνει μήνυμα στον αμερικανικό και αφγανικό λαό, χαιρετίζοντας το επερχόμενο τέλος του δεκαετούς πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή