«Αγώνες Πείνας» και «Φιλενάδες» θα μονομαχήσουν στα βραβεία MTV

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 11:56
UPD:28/11/2012 16:31

H μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς, φουτουριστική περιπέτεια «The Hanger Games».

A- A A+

Οι αμερικάνικες ταινίες «Bridesmaids» («Οι Φιλενάδες») και η -μέχρι στιγμής- μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς, η νεανική φουτουριστική περιπέτεια «The Hanger Games» («Αγώνες Πείνας») απέσπασαν τις περισσότερες υποψηφιότητες -οκτώ η κάθε μια- στα φετινά βραβεία της μεγάλης οθόνης που διοργανώνονται από το μουσικό κανάλι MTV.

Οι δύο χολιγουντιανές υπερπαραγωγές είναι -μεταξύ άλλων- υποψήφιες για τα βραβεία καλύτερου επιτελείου ηθοποιών, εξαιρετικής ερμηνείας καθώς και ταινίας της χρονιάς.

Η τελετή απονομής των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο Γκίμπσον στο Λος Άντζελες.

Ανάμεσα στις ταινίες προς βράβευση είναι και η ταινία με ήρωα τον νεαρό μάγο, Χάρι Πότερ, «Οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2ο», το κινηματογραφικό «αντιρατσιστικό μανιφέστο», «The Help» («Οι υπηρέτριες»), αλλά και το πρώτο μέρος της ρομαντικής νεανικής ταινίας με τίτλο «Χαραυγή» («Twilight Saga: Breaking Dawn»), με θέμα τον έρωτα ανάμεσα σε ένα νεαρό βρικόλακα και μια «κοινή θνητή».

REUTERS

Οι νικητές των φετινών βραβείων του μουσικού καναλιού θα αναδειχθούν από την ψήφο του κοινού. Οι κατηγορίες βράβευσης των καλλιτεχνών είναι δώδεκα για την φετινή χρονιά, αφού έχουν προστεθεί έξι καινούριες. Οι υποψηφιότητες, όπως και τα βραβεία, αναδεικνύονται συνήθως από το κοινό, όμως για την χρονιά που διανύουμε, μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ηθοποιούς, παραγωγούς, ατζέντηδες και ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αποφάσισε ποιες θα είναι οι ταινίες και οι συντελεστές τους που θα δώσουν το παρόν στην τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας «Οι φιλενάδες», Kristen Wiig και Melissa McCarthy, είναι και οι δύο υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης κωμικής ερμηνείας. H McCarthy μάλιστα ήταν, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου στα φετινά βραβεία. Για τους «Αγώνες πείνας», αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη έχουν σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 335 εκατομμύρια λίρες παγκοσμίως.

Προτεινόμενα για εσάς