Αντ. Σαμαράς: Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 20:47
UPD:22:32

A- A A+

Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος σε ανοιχτό χώρο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «συγκλονιστική» και είπε ότι «η Θεσσαλονίκη μίλησε και την Κυριακή η νίκη της ΝΔ αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ομιλία του τόσο στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας ότι θεμελίωσε τη μεταπολίτευση, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας όσο και τον προκάτοχο του, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι επί δικής του διακυβέρνησης η παράταξη είπε «όχι» στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Κι εμείς είμαστε ο μεγάλος τους φόβος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι επιδιώκει να γίνει οπωσδήποτε πρωθυπουργός, τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά «πάνω σε μια Ελλάδα απομονωμένη, χρεοκοπημένη και διαλυμένη».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Δ.: Ομιλία Α. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Ομιλία Α. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στα κόμματα της Αριστεράς και ταυτόχρονα έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη εδώ που φτάσαμε σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Αριστερά «δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο», όταν έχει κι εκείνη τεράστιες ευθύνες για εδώ που φτάσαμε. «Έχουμε αντίθεση με τις εμμονές της Αριστεράς».

Χωρίς να τα κατονομάσει αναφέρθηκε και σε μικρότερα κόμματα τα οποία δεν είναι Αριστερά, τα κατηγόρησε ότι προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ και επισήμανε ότι η ψήφος σε αυτά δεν απλώς «χαμένη ψήφος» αλλά «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε ότι ανέλαβε μόνο τρεις δεσμεύσεις απέναντι στο λαό. Να αποκαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις, τα επιδόματα στους πολύτεκνους και να δώσει την εξισωτική στους κτηνοτρόφους.

Δεσμεύτηκε για πάταξη της γραφειοκρατίας και σταδιακή μείωση των φόρων. Στο 15% οι φορολογικοί συντελεστές για τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις. Μείωση του ΦΠΑ στο 19% ο ανώτατος συντελεστής, στο 9% ο μεσαίος και στο 5% ολόκληρο το τουριστικό πακέτο και 32% ο ανώτατος συντελεστής φόρου για τα φυσικά πρόσωπα.

Επίσης θα γίνει οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων και με ένα μικρό τίμημα οι ιδιοκτήτες θα αποκτήσουν οριστικούς τίτλους.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα συνεχιστούν έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων της ΝΔ και διακόπηκαν.

Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή