Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν «εκλέξει» δήμαρχο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2002 07:26
A- A A+

Πέντε μήνες απομένουν για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και οι διαβουλεύσεις για συνεργασίες ανάμεσα στα κόμματα εντείνονται, ενώ νέες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», οι πολίτες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές, καθώς θεωρούν ότι θα επηρεάσουν τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και εμφανίζονται κατασταλαγμένοι για το πρόσωπο που θα ψηφίσουν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συγκεντρώνουν αντιστοίχως 51,7% και 57,9%, στην ερώτηση, ποιό είναι το πρόσωπο που σκέπτεστε να ψηφίσετε για δήμαρχο, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής 21,1% και ο Σπύρος Βούγιας 27,4%.

Μάλιστα ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΚΚΕ, δηλώνει ότι θα ψηφίσει την κυρία Μπακογιάννη για τη δημαρχία της Αθήνας. Ο Γιάννης Δημαράς συγκεντρώνει ποσοστό 5,9%, ο Φώτης Κουβέλης 4,2% και ο Σπύρος Χαλβατζής 3%.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία μιας άλλης δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε από την εταιρείας Taylor Nelson για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής», προκύπτει ότι ο νέος δήμαρχος της Αθήνας θα εκλεγεί στον δεύτερο γύρο, άποψη με την οποία ταυτίστηκε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο κ. Αλογοσκούφης επίσης, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ), αναφερόμενος στα εσωτερικά του κυβερνώντος κόμματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου να εκλέγεται ο πρόεδρος από το σύνολο των οργανωμένων μελών, ωστόσο ταυτόχρονα χαρακτήρισε τη διαδοχολογία, άκαιρη.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας του ΚΕΠ, με κάποιο από τα μεγάλα κόμματα.

Εν τω μεταξύ έτοιμος να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, είναι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος δήλωσε στον Flash πως ο δρόμος έχει ανοίξει, αλλά χρειάζεται ανάλογη κίνηση και από την Ρηγίλλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή