Αρχίζει σήμερα στη Φιλιππούπολη ετήσια άσκηση άνευ στρατευμάτων

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2002 07:49
A- A A+

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι από 20 έως 31 Μαΐου 2002 θα πραγματοποιηθεί, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, η ετήσια Τακτική Ασκηση Ανευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) με την επωνυμία «SEVEN STARS–2002». Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και η επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ του επιτελείου της SEEBRIG και των μονάδων που της έχουν διατεθεί, σε θέματα επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην άσκηση συμμετέχουν με προσωπικό τα επτά κράτη της Ταξιαρχίας (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία), ενώ η χώρα μας συμμετέχει με 17 στελέχη.

Η Πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) θα ασκηθεί επί βάσεως ΤΑΑΣ με το κύριο Στρατηγείο της, καθώς και με αριθμό ταγμάτων, τα οποία θα απεικονίζονται από στελέχη (Response Cells) που θα αναπτυχθούν στο στρατόπεδο όπου θα είναι εγκατεστημένη η Ταξιαρχία.

Το Επιτελείο που σχεδιάζει την άσκηση είναι η Πολιτικοστρατιωτική Συντονιστική Επιτροπή (PMSC), ενώ ο αξιωματικός που εκτελεί την άσκηση είναι ο Διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή