ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προσβλητική η στάση της κυβέρνησης για το εκλογικό επίδομα

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 15:10

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλαν ότι τρεις μόλις μέρες πριν της εκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του αριθμού των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και το ακριβές ποσό της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης.

A- A A+

Απαξιωτική, προκλητική και προσβλητική χαρακτήρισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.) τη στάση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλαν ότι τρεις μόλις μέρες πριν της εκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του αριθμού των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και το ακριβές ποσό της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Παράλληλα επέκριναν έντονα η απόφαση-σύσταση προς τους Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιήσουν έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την αποκλειστική ευθύνη για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στην εκλογική διαδικασία θα την έχει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε και την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», «πιέζοντας το υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε στην υπό δημοσίευση Κοινή Υπουργική Απόφαση να προβλεφθεί το επαρκές προσωπικό, με βάση και την εμπειρία προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της προσεχούς Κυριακής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή