Singular Logic: Ίσως αργήσει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 17:52
A- A A+

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος να δοθεί το βράδυ της Κυριακής με δίωρη καθυστέρηση, περίπου στις 23.00, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ιθύνοντες της Singular Logic κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των κομμάτων.

Αρχικά, οι υπεύθυνοι της εταιρείας -η οποία για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων- είχαν εκτιμήσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 21.30, ωστόσο όπως εξήγησαν, ενδέχεται τελικά να γίνει περίπου δύο ώρες αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, όπως είχαν επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50% του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, το οποίο θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) θα γίνει χάρη στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

Εκτίμηση των ανθρώπων της Singular είναι ότι θα έχουν μία σαφή εικόνα για την εκλογική δύναμη των κομμάτων, ωστόσο η εκλογική νύχτα μπορεί να αποδειχθεί πιο μακριά για ορισμένες περιπτώσεις κομμάτων για τα οποία θα είναι οριακή η είσοδός τους στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή