Ποδόσφαιρο: Τα βραβεία της Superleague

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 23:50

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής.

A- A A+

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής και ο Κέβιν Μιραλάς πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής (MVP) του πρωταθλήματος (και πρώτος σκόρερ). Από εκεί και ύστερα, την καλύτερη απόκρουση έκανε ο Στέφανο Καπίνο του Παναθηναϊκού, την καλύτερη ασίστ έδωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, το ωραιότερο γκολ σημείωσε ο Φετφατζίδης, κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής ήταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος της Ξάνθης, ενώ ο Παναιτωλικός κατάκτησε το βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι».

Την κορυφαία 18άδα του πρωταθλήματος συνέθεσαν οι:

Τερματοφύλακες: Μέγερι (Ολυμπιακός), Σαρλ Ιτάντζ (Ατρόμητος)

Αμυντικοί: Ολοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ (Παναθηναϊκός), Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ), Λίνο (ΠΑΟΚ)

Μέσοι: Σουμπίνιο (Λεβαδειακός/ΟΦΗ), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Τζαμέλ Αμπντούν και Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σίμο Ναβάρο (Αστέρας Τρίπολης), Ρικάρντο Φατί (Αρης)

Επιθετικοί: Κέβιν Μιραλάς και Ραφίκ Τζεμπούρ (Ολυμπιακός), Φώτης Παπουλής (ΟΦΗ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Σεμπάστιαν Λέτο (Παναθηναϊκός)

Στην εκδήλωση παρέστη και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον συμπατριώτη του Ρούι Κόστα, τον σπουδαίο Πορτογάλο άσο του παρελθόντος. «Είναι πιο δύσκολο να διαλέξεις τους παίκτες που θα πάνε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Είναι πιο εύκολο να διαλέξεις όταν είσαι σε σύλλογο, γιατί εκεί πάντα έχεις τους ίδιους παίκτες» είπε ο Φερνάντο Σάντος, ενώ ο Ρούι Κόστα δήλωσε: «Με την ευκαιρία, να σας συγχαρώ για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Για την Πορτογαλία σίγουρα ήταν μία μέρα θλιβερή, ωστόσο η Ελλάδα κατέκτησε με την αξία της το πρωτάθλημα, τη στιγμή που ήταν αδιανόητο όταν ξεκίνησε η διοργάνωση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, υπογράμμισε ότι «η εθνική μας ομάδα, με οδηγό τον Σάντος, απέδειξε πως με σκληρή δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά να προφέρει στην ελληνική κοινωνία και μπορεί να το κάνει με ήθος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις