Υδατοσφαίριση: Πολλά νέα πρόσωπα στην εθνική γυναικών

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 13:54

A- A A+

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης κάλεσε πολλά νέα πρόσωπα, καθώς από τις 13 αθλήτριες που βρέθηκαν στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, τον περασμένο Ιανουάριο, στην 18άδα που επέλεξε βρίσκονται μόνο επτά νέες πολίστριες. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν οι Κούβδου, Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Ασημάκη, Ψούνη, Μανωλιουδάκη και Αβραμίδου, ενώ εκτός έμειναν οι Λιόση, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά και Μελιδόνη (οι δύο τελευταίες έχουν ανακοινώσει ότι έκλεισε ο κύκλος τους στην εθνική ομάδα).

Όπως γίνεται αντιληπτό στους αγώνες που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δώσει ευκαιρίες σε αρκετές από τις πολίστριες που αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλήτριες Ευρώπης σε επίπεδο νεανίδων. Αναλυτικά οι 18 «εκλεκτές» του Γιώργου Μορφέση είναι οι ακόλουθες: Έλενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Ελένη Γούλα (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ελένη Ξενάκη, Χριστίνα Κότσια, Ηλέκτρα Ψούνη, Άλκηστη Αβραμίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Χαραλαμπίδου, Άλκηστη Μπενέκου, Αναστασία Καλαργυρού, Σταματίνα Κοντογιάννη, Κέλυ Μπίσμπα.

Η εθνική θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τη Ρωσία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Θα γίνουν μαζί και οι δύο γύροι (σύνολο έξι αγωνιστικές) και οι δύο πρώτες ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Χανγκτσού της Κίνας από τις 29/5 έως τις 3/6.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις