Δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα ζήτησε η Φ.Γεννηματά

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 15:26
UPD:16:49
A- A A+

Λίγες ώρες πριν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τους ψηφοφόρους του Κινήματος να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Σύνταγμα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα νέα διμέτωπη επίθεση σε Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, είναι η μόνη δύναμη που έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

ΠΑΣΟΚ
Φ. Γεννηματά: Γιορτή της Δημοκρατίας απόψε στο Σύνταγμα

Φ. Γεννηματά: Γιορτή της Δημοκρατίας απόψε στο Σύνταγμα

«Σε λίγες ώρες, οι πολίτες αποφασίζουν για τη μοίρα της πατρίδας, για το μέλλον των επόμενων γενεών, για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη.

Σε λίγες ώρες, οι πολίτες λένε όχι στη δημαγωγία της ΝΔ. Όχι στον κ. Σαμαρά, που για το μόνο που ενδιαφέρεται, είναι να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργός.

Λένε όχι στον κ. Τσίπρα, που δεν έχει κανένα ενδοιασμό, με το οριζόντιο κόμμα της δραχμής, να οδηγήσει την Ελλάδα σε απομόνωση», ανέφερε στη δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αποψινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος:

«Σήμερα το βράδυ στο Σύνταγμα, δίνουμε δυναμικό "παρών" στη γιορτή της Δημοκρατίας. Στη συγκέντρωση της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ. Για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Δημοκρατίας, των ιδεών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της οικονομικής ανάπτυξης και της ισότητας».

Το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε η κ. Γεννηματά, είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση στην εποχή μετά το μνημόνιο, έχοντας καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση και κλείνοντας απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να στηρίξουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαΐου, «για να προχωρήσουμε με σιγουριά, για να διασφαλίσουμε την ελπίδα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στην εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ απάντησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Το μεγάλο ζήτημα είναι πως θα αποτρέψεις τα κοινωνικά ερείπια που προκαλεί η εφαρμογή του μνημονίου και όχι το τι θα γίνει μετά το μνημόνιο, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της καταστροφής.

Αυτό που απαιτεί ο λαός είναι η ακύρωση του μνημονίου και όχι η πιστή εφαρμογή του στην οποία έχει δεσμευτεί αμετάκλητα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την απομόνωση της χώρας, αυτή έχει ήδη δυστυχώς επιτευχθεί από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». «Αντίθετα», υποστήριξε ο κ. Καλύβης, «η λαϊκή κινητοποίηση στην Ευρώπη και η νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα, θα συμβάλει θετικά σε ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και ριζικές αλλαγές στην ίδια την Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή