Μπάσκετ: Διαμαντίδης και Πρίντεζης μίλησαν για το φάιναλ φορ

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 17:04
UPD:19:23

Την ευχή να συναντηθούν στον τελικό της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έκαναν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Γιώργος Πρίντεζης.

A- A A+

Οι δύο παίκτες των «αιωνίων» απάντησαν, μέσω του διαδικτύου, στις ερωτήσεις του κόσμου, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης που διοργάνωσε γνωστή γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, ακριβώς μία εβδομάδα πριν την έναρξη του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Για το αν επηρεάζει το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες παρουσιάζονται ως αουτσάιντερ απέναντι στις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα:

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία καλή ομάδα, μας έχει νικήσει δύο φορές. Το γεγονός ότι είμαστε αουτσάιντερ δεν θα μας επηρεάσει. Εμείς θα κατέβουμε για να πάρουμε το παιχνίδι».

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Από την αρχή της χρονιάς δεν είμαστε φαβορί, όμως βελτιωνόμαστε καθημερινά. Θα πάμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα και να προκριθούμε στον τελικό».

Για το αν ο εφετινός Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ κι αν οι παίκτες του Ολυμπιακού νιώθουν πίεση:

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Θέλουμε να περάσουμε το εμπόδιο της ρωσικής ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν αξίζουμε θα περάσουμε, αν δεν αξίζουμε δεν θα προκριθούμε».

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Δεν υπάρχει πίεση, όμως όπου υπήρχε παίξαμε καλά. Πάμε να κερδίσουμε και αν χάσουμε δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».

Πρόβλεψη για τον τελικό της διοργάνωσης;

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Εύχομαι να περάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ να είναι και οι δύο ομάδες στο φαιναλ φορ και να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο».

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Το ελληνικό μπάσκετ περνάει κρίση και το να περάσουμε και οι δύο στον τελικό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Τι θα παίξει ρόλο στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ρωτήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης: «Και οι μικρότερες δυνατές λεπτομέρειες, όπως το να μην κάνουμε πολλά λάθη, κάτι που για τον κόσμο δεν είναι σημαντικό αλλά για εμάς και την έκβαση του παιχνιδιού είναι. Τα λάθη και η τύχη θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Το πικ εν ρολ είναι το βασικό παιχνίδι της ομάδας μας, είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό αλλά να βρούμε και άλλες λύσεις».

Αν θα επηρεαστεί ο Ολυμπιακός από το κενό των 10 ημερών που μεσολαβεί μέχρι το φάιναλ φορ, ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε: «Καλό θα ήταν να υπήρχαν αγώνες, όμως είναι και οι εκλογές. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα Θα φανεί εάν θα επηρεαστούμε».

Για το αν σκέφτονται να αποχωρήσουν από τις ομάδες του, το ΝΒΑ, οι δύο παίκτες είπαν:

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Για το ΝΒΑ δεν έχω να πω τίποτα. Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ».

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, όμως θέλω να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό. Το έχω ξαναπεί πως θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Οι δύο παίκτες συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα του φάιναλ φορ δεν θα επηρεάσουν τους μεταξύ τους τελικούς για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας:

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Οι μεταξύ μας αγώνες μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και την έκβαση του φάιναλ φορ, αλλά δεν θα παίξει ρόλο και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ελάχιστο ρόλο, μπορεί. Θα δούμε πως θα πάει».

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Δε νομίζω πως ό,τι γίνει στο φάιναλ φορ θα μας επηρεάσει στους τελικούς της Α1. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, και αν έρθει κάτι άλλο είναι ευπρόσδεκτο. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρθηκε στον Αντρέι Κιριλένκο: «Είναι σημαντικός παίκτης, τους δίνει πολλά πράγματα, είναι παντού σε όλες τις φάσεις. Μας προβληματίζει και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτός, υπάρχουν και άλλοι απλά είναι και αυτός».

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για την απουσία του Ρίκι Ρούμπιο: «Ο Ρούμπιο δεν έκανε τη διαφορά στη Μπαρτσελόνα όσο στο ΝΒΑ. Ο Χουέρτας είναι εξίσου καλός. Είχε τον κορμό της και είναι δεμένη ομάδα. Έχει τους Ναβάρο και Λόρμπεκ και αν τους περιορίσουμε θα έχουμε πιο πολλές ελπίδες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις