Υδατοσφαίριση: Στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 20:16

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 πόλο ανδρών (22η), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την 4η θέση και το εισιτήριο για τα πλέι οφ, αντί του Πανιωνίου που έμεινε εκτός τετράδας.

A- A A+

Η νίκη των «πρασίνων» επί των Χανίων με 10-3, σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιωνίου από τον Ολυμπιακό με 15-4, χάρισε στο «τριφύλλι» την 4η θέση και το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Βουλιαγμένη, η οποία τερμάτισε πρώτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν δεύτεροι, αλλά παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Για να παίξουν στους τελικούς, πάντως, θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Χίου (με πλεονέκτημα έδρας), η οποία πέρασε άνετα το εμπόδιο του Εθνικού με 13-5.

Το υποβιβασμένο Καλαμάκι δεν μετέβη στην Κεφαλονιά για τον αγώνα με το Αργοστόλι, με συνέπεια να μηδενιστεί και να του αφαιρεθεί ένας βαθμός. Η δεύτερη ομάδα που «αποχαιρέτησε» την κατηγορία είναι ο Εθνικός.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Χίος-Εθνικός 13-5

Χανιά-Παναθηναϊκός 3-10

Παλ. Φάληρο-Βουλιαγμένη 4-13

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 15-4

ΠΑΟΚ–ΝΟ Πατρών 6-3

Στα ημιτελικά θα παίξουν, Βουλιαγμένη-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Χίος, ενώ την πρόκριση στους τελικούς παίρνει η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες.

Οι ημερομηνίες των πλέι οφ:

Ημιτελικοί (9, 11, 13 Μαΐου)

Τελικοί (23, 26, 30 Μαΐου, 1, 3 Ιουνίου)

Θέσεις 3-4 (23, 26, 30 Μαΐου)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις