Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα άνθρακα στις ΗΠΑ

Ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2001 07:30
UPD:27/10/2001 21:20

A- A A+

ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ λαμβάνει η υπόθεση άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, εναντίον στόχων των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Βακτηρίδια του άνθρακα εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές σε απομακρυσμένο κτίριο του Λευκού Οίκου, αλλά όπως ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, κανένας από τους 120 εργαζόμενους που υποβλήθηκαν σε τεστ δεν έχει προσβληθεί από το βακτηρίδιο. Αλλοι 80 υπάλληλοι υποβάλλονται σε εξετάσεις, ενώ σε όλους ανεξαιρέτως παρασχέθηκε αντιβιοτικό Cipro, που είναι το πλέον αποτελεσματικό.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση για να παραδώσει 300 εκατ. χάπια του αντιβιοτικού στο αμερικανικό υπουργείο Υγείας. Η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» ανακοίνωσε ότι και δεύτερος υπάλληλός της, παρουσιάζει συμπτώματα δερματικού άνθρακα και ήδη λαμβάνει ειδική αντιβίωση.

Ο Τζωρτζ Μπους γνωστοποίησε στον αμερικανικό λαό, ότι δεν έχει προσβληθεί από τη νόσο, ενώ αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν ότι ακόμη έξι υπάλληλοι του κέντρου διανομής αλληλογραφίας στο Μπρέντγουντ, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής με συμπτώματα.

Οκτώ χιλιάδες ταχυδρομικοί υπάλληλοι της Ν. Υόρκης υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και σε προληπτική θεραπεία μετά τον θάνατο δύο συναδέλφων τους. Ωστόσο, επικεφαλής των αμερικανικών ταχυδρομείων, ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει εγγύηση ότι η αλληλογραφία είναι ασφαλής. Βακτηρίδιο του άνθρακα εντοπίστηκε και σε πέμπτο χώρο του Καπιτωλίου, στο κτίριο Χαρτ της Γερουσίας.

Στη Ν. Ζηλανδία εκκενώθηκε σήμερα το γραφείο του υπουργού Προστασίας Περιβάλλοντος, μετά τον εντοπισμό φακέλου με ύποπτη λευκή σκόνη, ενώ στη Γαλλία δύο εβραϊκές οργανώσεις απειλήθηκαν χθες με επιστολές, ότι θα υποστούν βακτηριολογικό πόλεμο. Οπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, προληπτικά νοσηλεύονται όσοι ήρθαν σε επαφή με τις δύο επιστολές, ενώ το προσωπικό απομακρύνθηκε από τα κτίρια.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ του πολέμου, αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε αργά χθες το βράδυ την Καμπούλ, ρίχνοντας μία βόμβα στα περίχωρα της αφγανικής πρωτεύουσας, ενώ νωρίτερα αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Ταλιμπάν στην πόλη Κανταχάρ. Αξιωματούχος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πληροφορίες ότι οι Ταλιμπάν σχεδιάζουν να δηλητηριάσουν τα τρόφιμα που αποστέλλονται στο Αφγανιστάν ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους, προκειμένου να κατηγορήσουν εκ των υστέρων τους Αμερικανούς. Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε χθες το βράδυ κονδύλι ύψους 15,6 δισ. δολ. ως οικονομική βοήθεια σε χώρες συμμάχους των ΗΠΑ για το έτος 2002. Οπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το Ισραήλ είναι η χώρα που θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή