Χωρίς προβλήματα η μετακίνηση των ετεροδημοτών

Σάββατο, 05 Μαΐου 2012 16:15
A- A A+

Αντιφατική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική περιφέρεια σε σχέση με την μετακίνηση των πολιτών ενόψει των αυριανών εκλογών, καθώς σε άλλες περιοχές αυτή είναι αυξημένη και σε άλλες όχι.

Κοινό συμπέρασμα, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για τις αυριανές εθνικές εκλογές μετακινήθηκαν λιγότεροι πολίτες σε σχέση με παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην Αττική η κίνηση στις εξόδους διεξάγεται ομαλά, καθώς, απ’ ότι φαίνεται, λίγοι είναι αυτοί που επέλεξαν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Σύμφωνα με την τροχαία Αττικής, στις εξόδους του νομού δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, η τροχαία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι δυνάμεις της βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν τους οδηγούς τόσο κατά την έξοδο, όσο και κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ομαλή είναι και η κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Βόρεια Ελλάδα

Στο νομό Θεσσαλονίκης, η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ομαλή και, σύμφωνα με την τροχαία, δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα.

Ομαλή καταγράφεται η κίνηση στο οδικό δίκτυο Μουδανιά-Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, δεν παρατηρείται κινητικότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όλα βαίνουν ομαλά και καμία αεροπορική εταιρεία δεν κατέθεσε πρόθεση να αυξήσει τα δρομολόγιά της.

Ομαλή και χωρίς προβλήματα εμφανίζεται μέχρι στιγμής και η κυκλοφορία των οχημάτων στο σύνολο του οδικού δικτύου της Θράκης.

Πελοπόννησος

Σημαντικός αριθμός ετεροδημοτών έχει μετακινηθεί, από και προς την Πάτρα, τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας. Ειδικότερα, η μετακίνηση των ετεροδημοτών έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, όποτε και η διοίκηση του ΚΤΕΛ αποφάσισε να δρομολογήσει επιπλέον λεωφορεία, κυρίως για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα και άλλες πόλεις. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν πολλά έκτακτα δρομολόγια και προς την Πάτρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΚΤΕΛ, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις απογευματινές ώρες.

Στο μεταξύ αυξημένη ήταν η κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδού Πατρών - Κορίνθου, Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, ενώ μεγάλος αριθμός επιβατών και οχημάτων αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Κεφαλονιά.

Κρήτη

Διχασμένη εμφανίζεται και η Κρήτη, με την ανατολική πλευρά του νησιού να έχει αυξημένη κίνηση και τη δυτική μειωμένη. Ειδικότερα, στην ανατολική Κρήτη η κίνηση ετεροδημοτών εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη, αφού σήμερα το πρωί με τα τρία πλοία της γραμμής που κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου έφθασαν 3.100 επιβάτες, αριθμός ιδιαιτέρα αυξημένος σε σχέση με άλλα Σάββατα.

Επίσης, αν και δεν έχουν προγραμματισθεί έκτακτες πτήσεις αεροσκαφών εσωτερικού, τα αεροπλάνα των αεροπορικών εταιρειών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο έχουν 100% πληρότητα.

Την ίδια ώρα αισθητή είναι η κίνηση που επικρατεί στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της ανατολικής Κρήτης, αφού πολλοί είναι εκείνοι που μετακινούνται για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε χωριά της ενδοχώρας τόσο του Ηρακλείου όσο και του Λασιθίου.

Αντιθέτως, μικρή είναι η προσέλευση των ετεροδημοτών στο Ρέθυμνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή