Την Πέμπτη μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Γ. Παπανδρέου

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2002 17:04
A- A A+

Την Πέμπτη 23 Μαϊου ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου αναχωρεί για τη Βοστώνη, όπου πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Την επομένη, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου και θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Ράμσφελντ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο κ. Παπανδρέου δεν θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, και τη σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις, οι οποίοι θα συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Πάνο Μπεγλίτη, τα θέματα που περιλαμβάνονται στις συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με τους αμερικανούς αξιωματούχους αφορούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, όπως και το θέμα της ρύθμισης των σχέσεων Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, τα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., καθώς και το Ιράκ.

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Ρώμη για να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή