Ανάμικτες οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 21:10
UPD:21:15

Ανάμικτες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων στα αρχικά δείγματα του εκλογικού αποτελέσματος, όπως καταγράφονται στις πρώτες δηλώσεις των στελεχών τους.

A- A A+

Ανάμικτες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων στα αρχικά δείγματα του εκλογικού αποτελέσματος, όπως καταγράφονται στις πρώτες δηλώσεις των στελεχών τους.

Την εκτίμηση ότι δεν θα προκύψει «δυνατή κυβέρνηση» από τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας ότι το καθοριστικό συμπέρασμα των εκλογών είναι ότι ο τόπος επέλεξε την ακυβερνησία.

«Εάν έχεις μόνο 151 βουλευτές είναι δύσκολο. Το ΠΑΣΟΚ ανετράπη από 10 βουλευτές του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει την πολιτική του», υπενθύμισε ο κ. Πάγκαλος.

Σχολιάζοντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι ο πολίτης αποδίδει στο κίνημα «ό,τι δυσάρεστο του έχει συμβεί». «Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει ότι η χρεωκοπία της χώρας έσκασε στα χέρια του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ακόμη ότι εάν η τρόικα διαπιστώσει ότι δεν έχει συνομιλητή, θα πει οτι αναβάλλονται οι δόσεις και το Δημόσιο δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Αυτοσυγκράτηση μέχρι να εκδοθούν τα πρώτα αποτελέσματα συνέστησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι το «υπ’ αριθμόν ένα θέμα» είναι το πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Μιλώντας στο Σκάι, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αναγνωστεί ψύχραιμα, ενώ παραδέχθηκε ότι «κανείς δεν περίμενε αυτή την αποτύπωση στην κάλπη». Εκτίμησε επίσης ότι ο κόσμος δεν ήθελε να οδηγηθεί σε μια πάλη συγκυβέρνησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τον τρόπο που την έζησε το τελευταίο διάστημα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση, αν είναι, όπως είπε, κυβέρνηση συνεργασίας, θα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική απήχηση και επισήμανε ότι η Αριστερά θα κληθεί να τοποθετηθεί υπεύθυνα στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.

Η ΝΔ θα κάνει το παν προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος 'Αδωνις Γεωργιάδης. Σημείωσε ωστόσο ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι πως είναι σχεδόν αδύνατο να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση «που θα εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού».

Το άθροισμα των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ένα δυνατό όχι στο μνημόνιο, δήλωσε μεταξύ άλλων στο Mega ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε όταν υπάρχει τόση ανεργία, οφείλουμε να μείνουμε σταθεροί σε αυτά που είπαμε στους πολίτες ότι θα διεκδικήσουμε, πρόσθεσε.

Μέσω twitter ήρθε η πρώτη αντίδραση του Πάνου Καμμένου. Μαζί ανατρέψαμε την μεταπολίτευση και τα κόμματα των τραπεζιτών, παίρνουμε πίσω την Ελλάδα, είμαστε πολλοί είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Ελληνες, έγραψε στο μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Την εκτίμηση ότι κατέρρευσε η μεταπολίτευση έκανε ο υποψήφιος με το ΛΑΟΣ Κώστας Βελόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ.

«Εχουμε κάτι καινούργιο, δεν ξέρουμε τι είναι, τι θα γεννηθεί, πολιτικά όμως πιστεύω πως θα έχουμε προβλήματα, δεν μπορείς να ενώσεις ανόμοια πράγματα» πρόσθεσε. «Εύχομαι να επικρατήσουμε οι σώφρονες ... γιατί δεν είναι ξεκάθαρο το πολιτικό τοπίο» συμπλήρωσε.

«Τα exit poll είναι ενδεικτικά της ανατροπής που επιθυμεί ο λαός» σχολίασε μέσω twitter η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Πρόσθεσε όμως ότι «πρέπει να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα για μια ουσιαστική αποτίμηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή