Αλ. Τσίπρας: Θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς

Κυριακή, 06 Μαΐου 2012 22:42
UPD:07/05/2012 00:10

Τη δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου «να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας» ανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

Τη δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου «να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας» ανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, από αύριο θα επιδιώξει συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, επισημαίνοντας πως επιβραβεύτηκε η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς «που με τη στηριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς της δυστυχία».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, αν και όπως ανέφερε, «δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει Βενιζέλος και Σαμαράς»: «Πρόκειται για μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, ότι οι λαοί της ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας ... η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η Αγκελα Μέρκελ οφείλει να καταλάβει ότι η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα».

Ανέφερε ακόμη πως τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια αποτελούν μειοψηφία και οι υπογραφές τους απονομιμοποιηθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που θα σχηματίσουν κυβέρνηση, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον εκλογικό νόμο.

Ο κ. Τσίπρας, χαιρέτισε τις εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ξεκινάμε ένα ταξίδι που θα είναι νικηφόρο για τον λαό». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τη λαϊκή εντολή την εκλαμβάνει και ως εντολή «και για τη δική μας επανίδρυση, για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης της αριστεράς». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους οπαδούς του κόμματος αυτοσυγκράτηση, σημειώνοντας ότι κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο και ότι θα συνεχίσει την πάλη με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή