Επίσκεψη Ερντογάν στη Σλοβενία

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 10:31

Επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να συζητήσει θέματα συνεργασίας με τον ομόλογό του της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα.

A- A A+

Επίσκεψη στη Λιουμπλιάνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να συζητήσει θέματα συνεργασίας με τον ομόλογό του της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, τον πρόεδρο Ντανίλο Τουρκ και τον πρόεδρο της Βουλής Γκρέγκορ Βίραντ.

Τον κ. Ερντογάν συνοδεύει αντιπροσωπεία οκτώ υπουργών για να εξετάσει με τη σλοβενική κυβέρνηση την εφαρμογή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπεγράφη το 2011, όταν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία.

Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Γιάνσα και Ερντογάν θα ακολουθήσουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Αργότερα, ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί με τους κ. Τουρκ και Βίραντ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα ταξιδεύσει στη λίμνη Μπλεντ και στο ομώνυμο θέρετρο, όπου σε ειδική τελετή θα του απονεμηθεί ο τίτλος «Προσωπικότητα της δεκαετίας» από το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια (IFIMES).

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στη Σλοβενία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή