ΒΕΘ: Κίνδυνος πολιτικής αστάθειας

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 12:20

Για κίνδυνο πολιτικής αστάθειας μετά την χθεσινή «ψήφο οργής προς τα μεγάλα κόμματα» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα οδηγείται σε σκοτεινά μονοπάτια.

A- A A+

Για κίνδυνο πολιτικής αστάθειας μετά την χθεσινή «ψήφο οργής προς τα μεγάλα κόμματα» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα οδηγείται σε σκοτεινά μονοπάτια.

«Είχαμε τονίσει την ανάγκη ύπαρξης μίας ισχυρής κυβέρνησης η οποία θα προέκυπτε από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Δυστυχώς η χθεσινή πλήρης καθίζηση των μεγάλων κομμάτων και η είσοδος στη Βουλή ακραίων φωνών δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Αντίθετα πολύ φοβάμαι ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου γύρου εκλογών που θα βάλει εκ νέου τη χώρα σε περιπέτειες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Τονίζει ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που να μπορεί να δώσει λύσεις στις απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας που κινείται σε σχοινί έτοιμο να σπάσει».

«Ήδη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε μας κουνούν δεικτικά το δάχτυλο φοβούμενοι μία ενδεχόμενη ακυβερνησία της χώρας», σημειώνει και καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με μοναδικό γνώμονα την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας, πέρα από μικροκομματικά συμφέροντα, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Διαφορετικά η χώρα δεν έχει μέλλον» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης και να παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

«Εάν δεν σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα είναι σε θέση να διαχειριστεί σοβαρά την εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, η δεινή κατάσταση της αγοράς και των νοικοκυριών, θα συνεχιστεί υπό ασφυκτικές συνθήκες φτώχειας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή