Ικανοποιημενοι οι Αμερικανοί από τα μέτρα πριν την 11η Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2002 18:54
A- A A+

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (ποσοστό 58%) είναι ικανοποιημένη από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μπους πριν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, με βάση τις πληροφορίες που διέθετε εκείνη την εποχή, προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τις αποκαλύψεις, ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε λάβει προειδοποιήσεις για πιθανές αεροπειρατείες ένα μήνα πριν τις επιθέσεις, το 53% των Αμερικανών πιστεύει πως «η κυβέρνηση Μπους έκανε ότι ήταν λογικό να κάνει, γιατί ήταν αδύνατον να προβλέψει κανείς ότι τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνταν ως όπλα». Ομως το 41% θεωρεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει περισσότερα ή να «σημάνει συναγερμό».

Τέλος, το 54% των ερωτηθέντων κρίνει πως η κυβέρνηση Μπους ήταν «έντιμη και ειλικρινής» στις έρευνες που διεξήγαγε μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ το 37% πιστεύει ακριβώς το αντίθετο.

Στη δημοσκόπηση που έγινε και για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC, συμμετείχαν 602 ενήλικοι, και το ποσοστό λάθους είναι +/-4%.

Αντίθετα, σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Νewsweek το 55% των Αμερικανών θεωρεί πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να προειδοποιήσει τους πολίτες για πιθανές αεροπειρατείες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή