Ανησυχία στα διεθνή ΜΜΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2012 21:27
UPD:21:35

A- A A+

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα ξανά κοντά στο χάος», η οικονομική εφημερίδα του Βελγίου «L Echo» επισημαίνει σε άρθρο-ανάλυση ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι, εξοργισμένοι από την ύφεση και τη λιτότητα, τιμώρησαν τα δυο μεγάλα κόμματα και πρόσφεραν στη ριζοσπαστική αριστερά θεαματική άνοδο. Παράλληλα, επισημαίνεται ο κίνδυνος να αναβιώσει η κρίση χρέους και προβάλλονται ερωτήματα για τη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη.

Οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα εξακολουθούν να κυριαρχούν στη σημερινή ειδησεογραφία των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, προβάλλοντας τη δυσκολία του σχηματισμού κυβέρνησης και το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Τονίζεται η ανάγκη σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης της Τρόικας στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου για τη συζήτηση νέων μέτρων σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο ηλεκτρονικός Τύπος επισημαίνει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού για «τιμωρία» των κυβερνώντων, τις ανησυχίες για τις εξελίξεις και τους κινδύνους ακυβερνησίας, επικράτησης χάους στη χώρα αλλά και εξόδου της από την Ευρωζώνη.

Ο συνδυασμός της εκλογής Ολάντ και η «τιμωρία» των μεγάλων ελληνικών κομμάτων τα οποία επέβαλαν μέτρα λιτότητας προδιαγράφουν νέο τοπίο στην Ευρώπη, επισημαίνουν τα ΜΜΕ στον Καναδά. Την ίδια ώρα επισημαίνονται απαισιόδοξα σενάρια για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας εάν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή