Δ.Παπαδημούλης: Στόχος κυβέρνηση με αντιμνημονιακό περιεχόμενο και σύνθεση

Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 13:32
UPD:14:06

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ωστόσο ότι για να βγούμε από τη μέγγενη του μνημονίου χρειάζεται μία αριστερά που να μπορεί να συνεννοείται.

A- A A+

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση με αριστερό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό περιεχόμενο και σύνθεση, όπως την υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, διαβεβαίωσε ο Δ. Παπαδημούλης, λίγο πριν πάρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τη σχετική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (στις 14.00).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ωστόσο ότι για να βγούμε από τη μέγγενη του μνημονίου χρειάζεται μία αριστερά που να μπορεί να συνεννοείται, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Δασκαλόπουλου για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «οβιδιακή μεταμόρφωση του εκπροσώπου του ΣΕΒ».

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης ένα μεγάλος μέρος της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να πιστωθεί στον ίδιο τον κ. Τσίπρα:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μίας πολιτικής παράταξης που πριν από 2,5 χρόνια είχε πάρει 4,5%. Σε αυτές τις εκλογές πήρε 17%. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας, παρότι αυτή η επιτυχία ανήκει σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που μόχθησαν γι’ αυτήν, πρέπει να πιστωθεί και στον ίδιο», σημείωσε και δήλωσε βέβαιος ότι «στις 14.00 που θα πάρει την εντολή από τον ΠτΔ, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του στο πλαίσιο των συλλογικών μας κατευθύνσεων έτσι ώστε με ευθύνη, με σοβαρότητα να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση με αριστερό, προοδευτικό, αντιμνημονιακό περιεχόμενο και σύνθεση, όπως την υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό».

Όσο για το αν θα υπάρξει αποτέλεσμα και θα σχηματιστεί τελικά κυβέρνηση, ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τελεσφορήσει και να έχουμε μία κυβέρνηση όπως την υποσχεθήκαμε». «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα εκπροσωπώ την αριστερά που λέει τι μπορεί να γίνει για να γίνουν πράγματα και όχι την αριστερά που περιγράφει τι δεν μπορεί να γίνει», σημείωσε με νόημα, υπογραμμίζοντας πως «για να αλλάξει κάτι στον τόπο και να βγούμε από τη μέγγενη του μνημονίου χρειάζεται μία αριστερά που να μπορεί να συνεννοείται. Εδώ και χρόνια λέμε ότι πρέπει να μπούμε οριστικά στην εποχή των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο και το επίμαχο μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο Real FM, προανήγγειλε ότι «στο πρόγραμμά μας θα έχουμε ψηλά στην ατζέντα, όπως και στο περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του μπόνους» και στην κατεύθυνση αυτή πρόσθεσε, «ερευνούμε όλες τις δυνατότητες που δεν θα επιτρέψουν στους αντιπάλους μας να αλλοιώσουν ακόμη παραπάνω τη βούληση του ελληνικού λαού».

Καυστικό ήταν τέλος, το σχόλιο που επεφύλαξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Δασκαλόπουλου: «Διασκεδάζω με την "οβιδιακή" μεταμόρφωση του εκπροσώπου του ΣΕΒ. Μέχρι τις εκλογές ο κος Δασκαλόπουλος, ο οποίος δεν παράγει τίποτα στην Ελλάδα, είναι επικεφαλής των βιομηχάνων, αλλά έχει πουλήσει τις επιχειρήσεις του και έχει τα λεφτά του κάπου τοποθετημένα, επιτίθετο στο ΣΥΡΙΖΑ ως τον εκπρόσωπο των άκρων, της άρνησης, του χάους και έλεγε "ή ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή θα καταστραφούμε και θα βρέχει φωτιά’". Από χθες βλέπω ότι νοιάζεται πώς θα φτιαχτεί κυβέρνηση με επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ. Αξιολογώ αυτή τη μεταστροφή», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή