Σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προβάλλουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 00:36

Τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη επαναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για αβέβαιη πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.

A- A A+

Τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη επαναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για αβέβαιη πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, η «Washington Post» αναφέρει ότι υπάρχει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες που θα είχε για το κοινό νόμισμα, αλλά και για την πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «χρειάστηκαν πολλοί μήνες διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση του σχεδίου διάσωσης αλλά μόλις 12 ώρες εκλογικής διαδικασίας για να τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα».

Η «New York Times» υπογραμμίζει ότι η προοπτική αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί αναλυτές δηλώνουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αναδυθεί από την τρέχουσα κρίση με μια κυβέρνηση ικανή ή πρόθυμη να εφαρμόσει τις εντολές των διεθνών δανειστών της για αυστηρές περικοπές, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις πολύ ευρύτερες από τα εθνικά όρια της χώρας.

Η «Wall Street Journal» αναφέρει ότι η υπομονή των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας αρχίζει να εξαντλείται και πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα προκαλέσει γενικότερη καταστροφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή