MotoGP: Νέος κινητήρας για τη Ducati στη Λαγκούνα Σέκα

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 15:39

A- A A+

Ο επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας και τεχνικός διευθυντής Φίλιπο Πρετσιόζι διεμήνυσε ότι στις ΗΠΑ θα εμφανιστεί μία νέα μοτοσικλέτα που θα έχει βελτιωμένο κινητήρα.

Περισσότερο εστίασε στο νέο μοτέρ τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής παράγει αρκετή δύναμη αλλά αυτό είναι μειονέκτημα στην προσπάθεια χειρισμού της μοτοσικλέτας. «Δουλεύουμε πάνω στη βελτίωση της οδηγησιμότητας. Ενα από αυτά τα στοιχεία είναι ένας κινητήρας που θα έχει μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές και λιγότερη δύναμη στις υψηλές. Συνήθως τέτοιου είδους κινητήρας προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στον κινητήρα που έχουμε τώρα, έχουμε πολύ ροπή ακόμη και στις χαμηλές στροφές και στην πραγματικότητα δεν ανοίγουμε πολύ το γκάζι στις χαμηλές διότι η ροπή είναι περισσότερη από αυτή που μπορεί το πλαίσιο να αντέξει. Επομένως αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορούν να απαντήσουν μόνο οι αναβάτες – αν έχει νόημα να προσθέσουμε περισσότερη ροπή και να μειώσουμε την ισχύ, ακόμη και σε αυτού του είδους τον κινητήρα. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε αυτό το μοτέρ και να λάβουμε μία απάντηση σε αυτή την ερώτηση», τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας της Ducati, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος κινητήρας θα βοηθήσει σημαντικά τους αναβάτες στην προσπάθειά τους μέσα στην πίστα.

«Πιστεύουμε ότι η απόδοση της δύναμης του κινητήρα θα βοηθήσει όταν βρίσκεσαι σε πλήρη κλίση και ανοίγεις το γκάζι. Το να έχουμε μια πιο ομαλή απόκριση θα βοηθούσε, όταν βρίσκεσαι στο όριο, αρχίζεις να σπινάρεις και η μοτοσικλέτα να υποστρέφει. Παράλληλα ετοιμάζουμε και κάποια άλλα νέα στοιχεία στο πλαίσιο για να μειώσουμε την υποστροφή».

Ο Φίλιπο Πρετσιόζι αποκάλυψε ότι το πλήρες πακέτο αναβαθμίσεων της Ιταλικής εταιρείας θα είναι έτοιμο στον αγώνα των ΗΠΑ. Παράλληλα, όπως δήλωσε, αναμένεται να γίνουν τρεις δοκιμές μέσα στους επόμενους μήνες στην πίστα του Μουτζέλο. Η πρώτη τριήμερη δοκιμή θα γίνει το Μάιο με τον Βαλεντίνο Ρόσι και οι άλλες δύο Ιούνιο και Ιούλιο με τον Νίκι Χέιντεν. Τα τεστ του Μαΐου και του Ιουνίου είναι ιδιωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις