Europa League: Κυπελλούχος Ευρώπης η Ατλέτικο Μαδρίτης

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 23:58

A- A A+

Τη διαφορά στον ισπανικό ποδοσφαιρικό εμφύλιο έκανε ένας «εξωπραγματικός» Ρανταμέλ Φαλκάο, που με την εμφάνισή του απέδειξε ότι μετά τους Μέσι και Ρονάλντο, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο «καυτός» επιθετικός, τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο 26χρονος Κολομβιανός άσος άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό και διπλασίασε στο 34΄, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Ντιέγκο στο 84΄. Πάντως, ο Γερμανός διαιτητής Βόλφγκανγκ Σταρκ θα μπορούσε να είχε καταλογίσει ένα πέναλτι υπέρ των Βάσκων, όταν ο Μιράντα «γκρέμισε» τον Γιορέντε στο 12΄.

Η άπειρη ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, με τους 7 στους 11 βασικούς παίκτες της να προέρχονται από τις ακαδημίες της, προσπάθησε να μειώσει για να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά κινδύνευε σε κάθε αντεπίθεση των «ροχιμπλάνκος», ενώ βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον 20χρονο Βέλγο Τιμπό Κουρτουά.

Ο Φαλκάο, που είχε και δοκάρι στο 79΄, έφτασε τα 12 γκολ την εφετινή περίοδο και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ συνολικά μετρά 29 τέρματα στους ισάριθμους αγώνες που συμμετείχε (πρώτος και πέρυσι με 17). Με έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, λοιπόν, η Ατλέτικο κατάκτησε εύκολα το δεύτερο Κύπελλό της μετά το 2010, φτάνοντας τους τέσσερις ευρωπαϊκού τίτλους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις