Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια αγνοούμενου αεροσκάφους

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 06:09
UPD:07:15
REUTERS

A- A A+

Τα συντρίμμια του αγνοούμενου Superjet 100, το οποίο είχε κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι και μετέφερε περίπου 50 άτομα, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή νοτίως της Τζακάρτας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού. Σύμφωνα με την ινδονησιακή εταιρεία που εκπροσωπεί τη Σουχόι, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Ελικόπτερο Super Puma του ινδονησιακού στρατού εντόπισε το αεροσκάφος στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 1.650 μέτρων στο βουνό Σαλάκ.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ την Τετάρτη μετά την απότομη απώλεια ύψους από τα 10.000 πόδια στα 6.000 πόδια στη διάρκεια πτήσης επίδειξης.

Μετέφερε ινδονήσιους επιχειρηματίες, αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας και δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σολόντοφ, ακόλουθο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας, στο αεροσκάφος επέβαιναν οκτώ Ρώσοι, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης καθώς και τεχνικοί.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική πρεσβεία, μεταξύ των επιβαινόντων ήταν οκτώ μέλη του πληρώματος και 42 προσκεκλημένοι.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε την Τετάρτη δυο πτήσεις επίδειξης. Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας μετά την πρώτη πτήση για να αποβιβαστούν κάποιοι και να επιβιβαστούν κάποιοι άλλοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή