Δεκάδες νεκροί από τη διπλή επίθεση στη Δαμασκό

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 11:34
UPD:11:55

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα λίγο πριν από τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) σε περιοχή της συριακής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται ένα συγκρότημα υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού.

A- A A+

Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 170 τραυματίσθηκαν στις δυο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί στη Δαμασκό, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ ότι βρίσκεται πίσω από τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις.

«Το καθεστώς πραγματοποιεί τις επιθέσεις αυτές για να στείλει δύο μηνύματα: το ένα προς τους παρατηρητές του ΟΗΕ για να τους διαμηνύσει ότι κινδυνεύουν και το δεύτερο για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι ένοπλες ομάδες και η Αλ-Κάιντα δρουν στη Συρία», δήλωσε ο Σαμίρ Νασάρ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε τις επιθέσεις «τρομοκρατικές». Στα βίντεο που προβλήθηκαν διακρίνονται δεκάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα, αλλά και αποτεφρωμένα θύματα των εκρήξεων. Στο δρόμο δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας και τουλάχιστον ένα φορτηγό ανατράπηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τη συνοικία Τανταμούν της πόλης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα λίγο πριν από τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) σε περιοχή της συριακής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται ένα συγκρότημα υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού.

Το Συριακό Παρατήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι η μία από τις δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Στο σημείο μετέβη ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ, ο Νορβηγός στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια για να σταματήσει η βία στη χώρα.

«Εμείς, η διεθνής κοινότητα, είμαστε εδώ μαζί με το συριακό λαό και καλώ όλο τον κόσμο στη Συρία και στο εξωτερικό να βοηθήσουν να σταματήσει αυτή η βία», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή