Αλ. Παπαρήγα: Βάζουν στο λαό νέα διλήμματα

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 13:00
UPD:15:28

Αυτό που τους έτσουξε, παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, είναι ότι προσφέρθηκε μοναδική ευκαιρία να μαντρωθεί το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση και το ΚΚΕ αρνήθηκε.

A- A A+

Η διαδικασία των διερευνητικών εντολών είναι μία διαδικασία εμπαιγμού και υποκρισίας και έτσι θα τελειώσει, εκτίμησε σε συνέντευξη Τύπου η Αλέκα Παπαρήγα και υποστήριξε ότι στόχος όλων είναι να πάμε σε νέες εκλογές με αφοπλισμένο το λαό, έρμαιο νέων, σύγχρονων διλημμάτων, σε συνδυασμό με τα παλιά.

«Ο σεβασμός στον θεσμό των εντολών δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται διερευνητικές προσπάθειες από ένα ή άλλο κόμμα, με υποκριτικές συζητήσεις και προτάσεις, από τη στιγμή που ένα -ή περισσότερα- κόμμα έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει, καθώς επιθυμεί τον νέο εκλογικό γύρο για τους δικούς του στόχους», σημείωσε η κ. Παπαρήγα και επανέλαβε το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Αυτό που τους έτσουξε, παρατήρησε χαρακτηριστικά, είναι ότι προσφέρθηκε μοναδική ευκαιρία να μαντρωθεί το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση και το ΚΚΕ αρνήθηκε.

Παράλληλα, ωστόσο, κάλεσε τον ίδιο το λαό, ενόψει της νέας προσφυγής στις κάλπες, «να διορθώσει την ψήφο του» σε σχέση με το ΚΚΕ.

ΚΚΕ
ΚΚΕ: Συνέντευξη Τύπου Α. Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου Α. Παπαρήγα

Επαναλαμβάνοντας το όχι του ΚΚΕ σε ενδεχόμενη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε καν να ακουμπήσει τις λαϊκές ανάγκες και υπό το πρίσμα αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει ιστορική ανευθυνότητα απέναντι στον λαό. Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ για συνεχείς μεταλλάξεις, αλλά και για το γενικότερο πρόγραμμά του, διότι, όπως είπε, με αριστερό προσωπείο προσπαθεί περάσει στον λαό ότι μπορεί να συνυπάρχουν και να ευημερούν οι εργαζόμενοι και οι καπιταλιστές, την ώρα που δεν τοποθετείται πάνω σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ΝΑΤΟ.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε εξάλλου πως η Χρυσή Αυγή είναι όργανο του συστήματος. Όσοι μιλούν για τη Χρυσή Αυγή τους βολεύει, σημείωσε, για τον δήθεν διαχωρισμό δεξιάς και ακροδεξιάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή