Euroleague: Στη μάχη για την πρόκριση στον τελικό οι «αιώνιοι»

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 08:50
UPD:10:36

Οι «πράσινοι» ανοίγουν την αυλαία με τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18:00).

A- A A+

Οι «πράσινοι» ανοίγουν την αυλαία με τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18:00), ενώ τρεις ώρες αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα (21:00).

Με έξι κατακτήσεις και παρουσίες σε 11 φάιναλ φορ, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα που πήραν πέρυσι στη Βαρκελόνη και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να φέρουν στην Αθήνα το τέταρτο τρόπαιο την τελευταία εξαετία και δεύτερο διαδοχικό.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε φάιναλ φορ, μετά την περσινή αποτυχία. Για έβδομη φορά στην ιστορία της η πειραϊκή ομάδα θα επιδιώξει να προσθέσει το δεύτερο κύπελλο στην τροπαιοθήκη της μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Τότε (1997) που πάλι με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στο τιμόνι τους είχαν πάρει το τρόπαιο στη Ρώμη.

Τέσσερα χρόνια μακριά από τίτλους είναι η σημερινή αντίπαλος του «τριφυλλιού», ΤΣΣΚΑ, η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη για το τρέχον έτος. Νίκησε δύο φορές στην φάση των ομίλων τον Παναθηναϊκό και διαθέτει στις τάξεις της τον μεγάλο και φοβερό Αντρέι Κιριλένκο.

Το τρίτο τρόπαιο στην ιστορίας της θα διεκδικήσει η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Μπαρτσελόνα, η οποία παίρνει μέρος για 12η φορά σε φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.

Το «στολίδι» της Πόλης

Το «Σινάν Ερντέμ Ντομ», χωρητικότητας 15.500 θεατών θα φιλοξενήσει τους αγώνες που θα βγάλουν το νέο πρωταθλητή Ευρώπης. Το «στολίδι» της Κωνσταντινούπολης άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στις 23 Απριλίου του 2010. Πήρε το όνομά του από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2003. Με το άνοιγμα των πτυσσόμενων κερκίδων η χωρητικότητα του σταδίου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 22.500 άτομα.

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που φιλοξένησε ήταν το Μουντομπάσκετ του 2010 κι από τότε ακολούθησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2012 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στην κολύμβηση.

Είναι η έδρα της Αναντολού Εφές, ενώ έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν και τις Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, Μπεσίκτας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις