Euroleague: Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 22:56

Το βράδυ της Κυριακής (21:00) η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

A- A A+

Το βράδυ της Κυριακής (21:00) η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το απέδειξε ότι μπορεί με τη νίκη του επί της «Μπάρτσα», ωστόσο, θα πρέπει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του σε δύο 24ωρα, διότι οι Ρώσοι είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα και σαφώς παίζει καλύτερη άμυνα από τους Καταλανούς. Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα θα παίξουν στο «μικρό τελικό» της διοργάνωσης (18:00).

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ολυμπιακός. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να ήταν η πιο έμπειρη ομάδα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με «όπλο» την εξαιρετική τους άμυνα και το γρήγορο ρυθμό που έδινε ο Βασίλης Σπανούλης πήραν από την αρχή το προβάδισμα και μόνο μία φορά το έχασαν, στα μέσα του δεύτερου 10λεπτου με το τρίποντο του Ναβάρο (27-26).

Ο Σπανούλης με 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ήταν το «βαρύ πυροβολικό» της ελληνικής ομάδας, ενώ ο Μάντζαρης αρίστευσε στο μαρκάρισμα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που εκτός των λαθών που έκανε, είχε μόνο 7 πόντους, όλους στη δεύτερη περίοδο.

Ο Σπανούλης με 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ήταν το «βαρύ πυροβολικό» της ελληνικής ομάδας

Με δύο γρήγορα τρίποντα από τους Σπανούλη και Πρίντεζη και δίποντο του Χάινς ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 41-33 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Οι Καταλανοί μείωσαν σε 43-41, κυρίως λόγω των λαθών που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στην επίθεση. Στο πιο κρίσιμο σημείο του δεκάλεπτου οι παίκτες του Ιβκοβιτς επέδειξαν μεγάλο πάθος και με πέντε συνεχόμενους πόντους (τρίποντο Παπανικολάου και δίποντο του Λο) πήραν διαφορά 7 πόντων (50-43), αλλά με σερί 4-0 η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 50-47 που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Με τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο κύλησε το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες δεν έχασαν ούτε στιγμή το προβάδισμα και με το καθοριστικό τρίποντο του Πρίντεζη περίπου 4.5 λεπτά πριν το τέλος πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (61-56), διαφορά που δεν κατάφερε να καλύψει η ομάδα του Πασκουάλ.

Καταλυτικό ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού έπαιξαν τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Τζόι Ντόρσεϊ, χάρη στα οποία η ελληνική ομάδα ανανέωσε τις επιθέσεις της, αλλά και η μεγάλη εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη που τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 6 ασίστ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις