Πάνος Καμμένος: Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά στη διαφάνεια

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 11:04
UPD:21:26

(Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Τις ενστάσεις του επί της διαδικασίας των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά στη διαφάνεια, παρατήρησε ο κ.Καμμένος, σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να δεχθεί -αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα- έναν-έναν τους τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων (τον ίδιο τον κ. Καμμένο, την κ. Παπαρήγα, τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Κουβέλη).

Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου και κύρια αιτία είναι η ασυνεννοησία των κομμάτων και η παρερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων, ανέφερε, τονίζοντας για τους Ανεξάρτητους Έλληνες πως «ό,τι λέμε ισχύει για πάντα».

Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά ούτε στη διαφάνεια ούτε στη συνεννόηση, εκτίμησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως είναι δικαίωμα του Προέδρου να διερευνήσει τις προθέσεις των πολιτικών δυνάμεων, αλλά όπως είπε, απ' ό,τι φαίνεται η σύνθεση δεν είναι δική τους επιλογή. Για το λόγο αυτό, ζήτησε αμέσως μετά τις χωριστές συναντήσεις του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς, να υπάρξει συζήτηση «σε κοινό τραπέζι», τη σύνθεση του οποίου θα επιλέξει ο Πρόεδρος, όπου θα αναλυθούν η πραγματική κατάσταση της χώρας, καθώς επίσης ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Στο σημείο αυτό, χαρακτήρισε παράδοξο οι αρχηγοί των κομμάτων να μην έχουν καν τις εκθέσεις για την κατάσταση των τραπεζών.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε επίσης την τήρηση πρακτικών στις κατά μόνας συναντήσεις με τον Πρόεδρο, ώστε να καταγραφούν σαφώς οι θέσεις των αρχηγών και να κοινοποιηθούν με ακρίβεια στους υπολοίπους.

Τελικός στόχος, τόνισε ο κ. Καμμένος, είναι η ένωση και η συνεννόηση όλων των Ελλήνων, όχι για να παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία στους δανειστές, αλλά για να προασπίσουμε την εθνική ανεξαρτησία την εδαφική ακεραιότητα και την ελληνική οικογένεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή