Euroleague: Έτοιμος για τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 11:10

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

A- A A+

Η ομάδα που από το ξεκίνημα της διοργάνωσης θεωρούνταν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να μην φτάσει ούτε στους «16», διέψευσε τους πάντες κι έκανε τη μία υπέρβαση μετά την άλλη. Μέχρι που ήρθε η ώρα για τη μεγαλύτερη…

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει το θαύμα και να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά μετά τη Ρώμη, πριν από 15 χρόνια. Τότε και πάλι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο τιμόνι του είχε σηκώσει την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα, στο θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα με 73-58. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν προχθές το βράδυ, σύμπτωση, ξανά με τους Καταλανούς ότι δεν ήρθαν…για τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αποφασισμένοι να γυρίσουν με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα.

Η αποστολή τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη, μάλλον πολύ πιο δύσκολη από αυτή στον ημιτελικό με τους «μπλαουγκράνα». Με πολύ απλά λόγια διότι απέναντί τους έχουν την, κατά γενική ομολογία, καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Η ΤΣΣΚΑ, έστω και με τη βοήθεια της διαιτησίας, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, έδειξε στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού με τους «πράσινους» ότι διαθέτει την πιο πλήρη ομάδα από τις υπόλοιπες. Τόσο έξω από τη ρακέτα, αλλά κυρίως εντός, οι Ρώσοι, φαντάζουν «αχτύπητοι». Μόνο που πρόκειται για ένα ματς κι όλα είναι πιθανά…

Το πρόβλημα του τραυματία, Έισι Λο, είναι το μοναδικό «αγκάθι» για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενώ από την άλλη μεριά, ο Γιόνας Καζλάουσκας, έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του.

Νίκη γοήτρου θέλει ο Παναθηναϊκός

Η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κυρίως ο τρόπος που επήλθε έχει πεισμώσει τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του, οι οποίοι στη διάρκεια των χθεσινών δηλώσεών τους παραδέχθηκαν ότι θα τα δώσουν όλα για να νικήσουν τη Μπαρτσελόνα στον αγώνα…της παρηγοριάς που θα προηγηθεί.

Και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με το καλύτερο δυνατό υλικό που διαθέτουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις