Euroleague: Δηλώσεις Καζλάουσκας, Κιριλένκο, Γκόρντον

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 01:14
UPD:01:57

Στην χαλαρότητα των παικτών του όταν ξέφυγαν στο σκορ από τον Ολυμπιακό απέδωσε την ήττα της ομάδας του ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιόνας Καζλάουσκας.

A- A A+

Στην χαλαρότητα των παικτών του όταν ξέφυγαν στο σκορ από τον Ολυμπιακό απέδωσε την ήττα της ομάδας του ο Λιθουανός προπονητής. Αφού έδωσε συγχαρητήρια στους νικητές, συνέχισε: «Δεν είναι εύκολο για μένα να μιλήσω μετά από αυτό το ματς. Είχαμε μεγάλη διαφορά, αλλά χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα και ίσως σκεφτήκαμε πως είχαμε το ματς στο τσεπάκι. Κάναμε σοβαρά λάθη σε άμυνα κι επίθεση, είχαμε ατομικές ενέργειες και καθόλου πειθαρχία στο παιχνίδι μας», ενώ παραδέχθηκε ότι η έξοδος του Σπανούλη βοήθησε τον Ολυμπιακό: «Ο κ. Ίβκοβιτς έστειλε στον πάγκο τον Σπανούλη γιατί στο χρονικό σημείο εκείνο δεν είχε τίποτα να χάσει. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το ρυθμό κυρίως με τους νεαρούς του παίκτες, πέτυχε κάποια σπουδαία καλάθια, ενώ εμείς δεν ελέγξαμε την κατάσταση».

Σχολίασε και τις χαμένες βολές του Σισκάουσκας: «Είχαμε πει να εκτελέσει βολές ο Τεόντοσιτς ή ο Σισκάουσκας, αλλά από τις έξι τελευταίες βολές βάλαμε μόνο τις δύο».

Επίσης δεν χαρακτήρισε αποτυχημένη την χρονιά για την «ομάδα του στρατού»: «Η ΤΣΣΚΑ θέλει να κερδίζει όλους τους τίτλους. Δεν μπορώ να πω πως είναι αποτυχημένη η χρονιά επειδή δεν πήραμε την Ευρωλίγκα», ενώ για την εμφάνιση του Μίλος Τεόντοσιτς ανέφερε: «Ήταν ο βασικός λόγος που πήραμε μεγάλη διαφορά, αλλά στο τέλος έπρεπε να ελέγξει καλύτερα το ρυθμό».

Όσον φορά τον Τζαμόν Γκόρντον, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ηττήθηκε η ομάδα του: «Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς συνέβη. Το παιχνίδι ήταν στα χέρια μας, αλλά ξεκίνησαν να βάζουν συνεχώς καλάθια. Δεν καταλάβαμε τι έγινε, ο Ολυμπιακός απέκτησε το μομέντουμ του αγώνα κι εμείς απλά κοιτάζαμε!», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ, ενώ ο Λαβρίνοβιτς χαρακτήρισε την ήττα στον τελικό ως «...την πιο επώδυνη που έχει βιώσει ποτέ».

Ο... πολύς Αντρέι Κιριλένκο σχολίασε: «Έτσι είναι το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη. Ήταν ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη από την πλευρά μας, να χάσουμε ένα ματς που ήμασταν μπροστά 19 πόντους. Προσωπικά βγάζω το καπέλο μου στην ελληνική ομάδα, η οποία ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ». Ο Κιριλένκο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την χθεσινή ήττα ως «την χειρότερη της καριέρας μου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις