ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών

«Ναι» σε συνομιλίες με όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 12:07
UPD:14:46

Ανοικτός σε κατά μόνας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή σε σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

Ανοικτός σε κατά μόνας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή σε σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών».

Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ αιτιολογεί την άρνηση του κ. Τσίπρα να συμμετέχει στην αποψινή σύσκεψη που συγκαλεί ο Κάρολος Παπούλιας, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες του για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη ότι «μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από το άρθρο 37 του Συντάγματος κύκλου επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, προκύπτουν συγκεκριμένα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη Συνταγματική ευχέρεια να αξιολογήσει».

Παράλληλα, ζητεί για ακόμη μία φορά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών κατά τη χθεσινή σύσκεψη, προκειμένου -όπως αναφέρει- «να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων».

Τα πρακτικά από τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας αφού ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

«Δεν έχει καμία απολύτως πολιτική βάση να συγκαλείται ξανά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τους τρεις εντολοδοχόδους, συν τον κ Κουβέλη, το τελευταίο κόμμα σε ποσοστά στη Βουλή», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm.

Μάλιστα, άσκησε ανοικτά κριτική στον Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας πως «θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι πιο προσεκτικός» και εξέφρασε το φόβο ότι «περισσότερο αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναζητηθεί μια πολιτική λύση».

Αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη της Ε.Ε. σήμερα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του λαού προς την εξουσία, αλλά ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, διεμήνυσε με τη σειρά του ο Μανώλης Γλέζος http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2178032 , ενώ καυστικό ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπισή του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες: «Θα μπορούσε η εβδομάδα 6-13 Μαϊου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ως εβδομάδα ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας», έγραψε στο Facebook ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία σε δηλώσεις της στον Real Fm, τον κατηγόρησε ότι φοβήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του. «Φοβήθηκε να μιλήσει, να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. [...] Δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την παραμονή στο ευρώ», υποστήριξε η κ. Γεννηματά, για να συμπληρώσει ότι εάν τελικά γίνουν επαναληπτικές εκλογές, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει «με μία γλώσσα αυτή τη φορά, γιατί τώρα μιλούν με δύο», επικαλούμενη μάλιστα σχετικές δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου: «Ο κ. Αλαβάνος λέει ότι καταγγελία του μνημονίου σημαίνει επιστροφή στη δραχμή και ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αλλά ούτε αυτόν τον ακούνε», παρατήρησε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στις 19.30 η σύσκεψη των προέδρων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Το νέο ραντεβού των προέδρων της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει οριστεί για τις 19.30, σε αναζήτηση άρσης του αδιεξόδου που διαμορφώθηκε μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στηλίτευσαν την Κυριακή τη στάση που τηρεί ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε», απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε στην ανάγκη συμμετοχής στην οικουμενική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . «Εμείς τη δική μας υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία την καταδείξαμε με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε το βράδυ με τον κ. Παπούλια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή