Κ. Μπατζελή: Η έξοδος από την ευρωζώνη οδηγεί σε οικονομικό μεσαίωνα

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012 17:52
UPD:17:56

Την πεποίθηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγήσει τη χώρα σε «οικονομικό μεσαίωνα» εξέφρασε η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή σε συνέντευξή της.

A- A A+

Την πεποίθηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγήσει τη χώρα σε «οικονομικό μεσαίωνα» εξέφρασε η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στο LamiaReport.

Υποστήριξε ότι μία χώρα-μέλος της Ευρώπης μπορεί να βγει από την ευρωζώνη μόνο όταν εκείνη το απαιτήσει ωστόσο πρόσθεσε ότι ένα κράτος μπορεί διαμορφώσει σταδιακά το αίτημα της εξόδου με ποικίλους τρόπους, όπως με τη μη αποδοχή των ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της.

Η Ελλάδα με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να αλλάξουν τον ίδιο τον προσανατολισμό της ΕΕ, υπογράμμισε η πρώην υπουργός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι υπέρ της Άλλης Ευρώπης».

Η κ. Μπατζελή σημείωσε ότι το Μνημόνιο 2 είναι ένα «σαμαράκι» ώστε να γλιτώσουμε την άτακτη χρεοκοπία και να κερδίσουμε πολιτικό και οικονομικό χρόνο έναντι των ευρωπαίων δανειστών.

Εκτίμησε ότι έχει ήδη αρχίσει μια δεύτερη σκληρή προεκλογική περίοδος ενώ σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ότι οι πολίτες ψήφισαν συναισθηματικά υπέρ των αντιμνημονιακών κομμάτων τα οποία, όπως υποστήριξε, έκρυψαν εντέχνως τις θέσεις τους είτε δεν είχαν καν θέσεις.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα αλλά ποιος θα καταφέρει πρώτος να βρει εκείνη τη συλλογική λύση για την εθνική σωτηρία της χώρας.

Σημείωσε τέλος ότι ένα αριστερό κόμμα, το οποίο θέλει να διακυβερνήσει τη χώρα, πρέπει «να σταματήσει να συσπειρώνει τον κόσμο με λαϊκισμούς και να μην αποφεύγει την συγκυβέρνηση για να μη λερωθεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή