Φ. Κουβέλης: Κάποιοι είχαν ήδη επιλέξει να πάμε σε εκλογές

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 16:39
UPD:17:32

A- A A+

Με τη φράση «έκανα ό,τι μπορούσα να μην υπάρξει προσφυγή σε νέες εκλογές», ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την αποτυχία σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, βάσει της σχετικής πρότασης που είχε καταθέσει η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι μπορούσε με το 6,11% για να μην πάμε σε νέες εκλογές, αλλά κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν ήδη επιλέξει να πάμε σε εκλογές, υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας και κάλεσε τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να κρίνουν πλέον και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Για ακόμη μία φορά, είπε ο κ. Κουβέλης, κατέθεσα την πρόταση οικουμενικής κυβέρνησης, δυστυχώς όμως, δεν επήλθε συμφωνία και η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή. Πρότεινα, είπε, ότι στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να υπάρχει ρητή δέσμευση για την άμεση έναρξη αποδέσμευσης από το Μνημόνιο και προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να προωθηθούν μέτρα για την άρση των νόμων για τη μείωση των μισθών, τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, τη δέσμευση για την ανάπτυξη, την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Φ. Κουβέλης: Kάποιοι υπηρέτησαν το κομματικό συμφέρον

Φ. Κουβέλης: Kάποιοι υπηρέτησαν το κομματικό συμφέρον

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ γνωστοποίησε επίσης ότι ζήτησε συγκεκριμένη δέσμευση για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, «για να σπάσει το προστατευτικό κέλυφος της ατιμωρησίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ωστόσο, επανέλαβε, η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση δεν έγινε δεκτή.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ακόμη ότι στο πλαίσιο της οικουμενικής κυβέρνησης έπρεπε να μετέχουν οι δυνάμεις που αναφέρονται και στην αποδέσμευση από το μνημόνιο και στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και μεταξύ άλλων μίλησε για γραπτή προγραμματική συμφωνία, η οποία θα εδέσμευε τους πάντες (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), αλλά και πάλι όπως είπε, δεν έγινε δεκτή η πρόταση.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, στη σημερινή συνάντηση δεν ετέθη η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ή για κυβέρνηση από τεχνοκράτες.

Δυστυχώς, συνέχισε, δεν έγινε δυνατό να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΔΗΜΑΡ και κάλεσε τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αλλά και κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ξεπεράσαμε κάθε δυνατότητα, η πρότασή μας απερρίφθη, τόνισε, διότι, όπως ισχυρίστηκε, κάποιες πολιτικές δυνάμεις, βασισμένες στη μικροκομματική τους λογική, είχαν την πολιτική τους επιλογή να πάμε σε εκλογές.

Επαναλαμβάνοντας τέλος, πως η ΔΗΜΑΡ από όλη αυτή την προσπάθεια δεν είχε καμία επιδίωξη, αλλά απλά ήθελε να υπηρετήσει το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, ο κ. Κουβέλης κατέληξε λέγοντας ότι πλέον οι Ελληνες έχουν στα χέρια τους τα συμπεράσματα και την αξιολόγησή τους και είναι αυτοί που θα κρίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή