Αντ. Σαμαράς: Κάποιοι πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 17:23
UPD:18:20

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθούν νέες εκλογές ωστόσο είναι αναπόφευκτες και συμπλήρωσε ότι «απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα».

A- A A+

Κάποιοι οδηγούν την Ελλάδα σε περιπέτειες και πασχίζουν να τη βγάλουν από την Ευρώπη, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρόσθεσε ότι η χώρα απομονώνεται καθώς απειλείται το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθούν νέες εκλογές ωστόσο είναι αναπόφευκτες και συμπλήρωσε ότι «απέναντί μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα».

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε σε όσους επί δεκαετίες έδιωχναν επενδύσεις κι έκλειναν επιχειρήσεις, αποκλείουν λιμάνια, διώχνουν τουρίστες, παραλύουν την οικονομική ζωή, επιμένουν στον κρατισμό και στη σπατάλη, υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες, θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και τις γειτονιές από τους λαθρομετανάστες και υπόσχονται παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν. «Έκαναν, ήδη, ζημιά μόνο με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν είχαν και την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας», αναρωτήθηκε.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Α. Σαμαράς: Κάποιοι πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη

Α. Σαμαράς: Κάποιοι πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη

Τους κατηγόρησε για εμμονή στο ανέφικτο και υποστήριξε ότι προτείνουν μέτρα που μας βγάζουν από το ευρώ και δίνουν επιχειρήματα στους εχθρούς μας. «Μας λένε ότι θέλουν να αλλάξει το μνημόνιο, στην πραγματικότητα δημιουργούν ένα χειρότερο πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι το μήνυμα του λαού είναι ξεκάθαρο και ζητεί την παραμονή στο ευρώ ενώ αρνείται πολιτικές συντριβής. «Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη», σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στο παρελθόν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός μετώπου ελπίδας.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης είπε ότι η ΝΔ έβαλε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας «αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι. «Στόχος είναι να μη βρεθούμε διχασμένοι», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι η απόγνωση των ανέργων, η απελπισία των πολιτών που αδυνατούν να σηκώσουν άλλα άδικα βάρη, η φυγή των νέων μας και η εξόντωση των επιχειρήσεων δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Σημείωσε ότι χρειάζονται άμεσα πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας και υποστήριξης των πιο αδύναμων πολιτών και συμπλήρωσε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι η η Ευρώπη καταλαβαίνει πια ότι η μονόπλευρη λιτότητα που αγνοεί την ανάπτυξη είναι αδιέξοδη και διαλύει την κοινωνία. Δεύτερον ότι η χώρα διαθέτει πολλές, ανεκμετάλλευτες δυνατότητες: φυσικό πλούτο, ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα, τουρισμό, ναυτιλία, γεωστρατηγική θέση και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή