Το ναυάγιο σχηματισμού ελληνικής κυβέρνησης στο επίκεντρο των ιταλικών ΜΜΕ

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 00:49

Το ναυάγιο των προσπαθειών για συγκρότηση κυβέρνησης στην Ελλάδα κυριαρχεί στα ιταλικά ΜΜΕ.

A- A A+

Το ναυάγιο των προσπαθειών για συγκρότηση κυβέρνησης στην Ελλάδα κυριαρχεί στα ιταλικά ΜΜΕ.

Η διαδικτυακή «Λα Ρεπούμπλικα» αναφέρει ότι μέχρι να γίνουν οι νέες ελληνικές εκλογές, πιθανότατα θα επηρεαστούν αρνητικά οι οικονομίες άλλων χωρών της ευρωζώνης.

«Οι συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, δεν μπόρεσαν να στεφθούν με επιτυχία. Κέρδισαν οι προσωπικές βλέψεις και οι εγωισμοί», επισημαίνεται σε άρθρο στην «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», προσθέτοντας ότι η νέα ψήφος θα είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία για να μπορέσει να σωθεί η χώρα.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 σημειώνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα στην οποία «το 28% των κατοίκων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, η Ορθόδοξη Εκκλησία μοιράζει καθημερινά φαγητό, σε 280.000 άτομα και στα κρατικά ταμεία έχουν μείνει μόνο 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία μπορεί να εξαντληθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Το κρατικό κανάλι Rai Tre τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της κυβέρνησης τεχνοκρατών που χάραξε η Ιταλία ενώ επισημαίνει ότι ο Κάρολος Παπούλιας εξάντλησε πραγματικά κάθε προσπάθεια. Προσθέτει ότι στη χώρα άρχισε ήδη η προεκλογική εκστρατεία, με ανταλλαγή κατηγοριών, για τις αρνήσεις και τα βέτο που προέβαλαν οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή