Συμβούλιο αρχηγών για υπηρεσιακή κυβέρνηση

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 13:10
UPD:13:40

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα προτείνει έναν από τους προέδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο Π. Καμμένος για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ο Π. Καμμένος για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα ζητήσει την αντικατάσταση των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών. Όπως είπε, για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών θα προτείνει τον καθηγητή Παναγιώτη Ηφαιστο και για τη θέση του υπουργού Αμυνας το στρατηγό Δημήτρη Γράψα. Σε ό,τι αφορά τα υπουργεία που σχετίζονται με την οικονομία υποστήριξε ότι πρέπει να τοποθετηθούν επικεφαλής οι γενικοί γραμματείς.

Ακολούθησαν, κατά σειρά, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Στη σύσκεψη αρνήθηκε να παραστεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, αρνούμενος, όπως ανέφερε, να νομιμοποιήσει τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθούν τόσο το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού όσο και η ημερομηνία των εκλογών.

Αν δεν συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς άλλο πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό μεταξύ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου, και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Π. Καμμένος

Εν τω μεταξύ, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί το θέμα με το επίμαχο non paper, το οποίο διένειμε η Προεδρία της Δημοκρατίας και στο οποίο φέρεται να προτείνει σενάρια για τη συνεργασία του σε σχηματισμό κυβέρνησης, προανήγγειλε ο κ. Καμμένος.

Σε δηλώσεις του στο Real Fm επανέλαβε ότι το κείμενο δεν είναι δικό του και δεν ανταποκρίνεται στις θέσεις του κόμματός του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εστάλη ηλεκτρονικά στο κόμμα, από φίλους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως πρόταση και από λάθος «να βρέθηκε στη συζήτηση».

«Δεν είναι δικό μας το έγγραφο. Πολλά περίεργα πράγματα έχουν γίνει. Ο κ. Μπίτσιος μας είπε ψέματα», είπε ο κ. Καμμένος και υποστήριξε ότι «παίχτηκε ένα παιχνίδι απο την Προεδρία της Δημοκρατίας» σε βάρος του κόμματός του. Ειδικότερα, είπε ότι ο κ. Παπούλιας ίσως παραπλανήθηκε και χαρακτήρισε «περίεργη» τη στάση του κ. Μπίτσιου.

«Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Συκοφαντούν κάθε αντιμνημονιακή φωνή. Τα ίδια έκαναν και προεκλογικά με το πλαστό κείμενο σε βάρος υποψήφιου βουλευτή του κόμματος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν το κυβερνητικό τους πρόγραμμα, με σαφείς θέσεις ώστε «να ξέρει ο κόσμος τι θέλει να κάνει ο καθένας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή