Πληροφορίες για επαφές Σαμαρά - Μπακογιάννη με στόχο κοινή κάθοδο

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 17:30
UPD:20:04

A- A A+

Σε επαφή για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Ιουνίου βρίσκονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου, http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2178823 .

Μάλιστα, οι σχετικές διαβουλεύσεις φέρονται να είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ έγινε λόγος ακόμα και για συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόταση του κ. Σαμαρά είναι να τεθεί η κ. Μπακογιάννη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ωστόσο η ίδια φέρεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι καθόλου υποψήφια.

Ήδη πάντως, υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στις τάξεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πλέον αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων.

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φημολογία περί βολιδοσκόπησης των προθέσεων και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σε ανακοίνωσή του ωστόσο ο ΛΑ.Ο.Σ. δηλώνει πως «δεν τοποθετείται σε σενάρια, διαρροές, υποθέσεις, ή ακόμα και προθέσεις» και αφού επισημαίνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού», υπογραμμίζεται με νόημα πως ο Γ. Καρατζαφέρης «έχει δώσει εξετάσεις ότι μπορεί να είναι το αποτελεσματικό ανάχωμα».

«Μόνος μου έχτισα το κόμμα και μόνος μου θα το ξαναχτίσω», διεμήνυσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε σημερινή του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό "Τηλεάστυ".

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Καρατζαφέρη αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του κόμματος και σύμφωνα με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί απάντηση στα σενάρια περί ενιαίας καθόδου της κεντροδεξιάς.

«Είμαι αποφασισμένος να δώσω σκληρή μάχη, και όπως έχτισα το κόμμα το 2000 μόνος μου, ένας εγώ, κι εσείς ήρθατε δίπλα ο ένας στον άλλο, θα το ξαναχτίσω σήμερα το κόμμα, και θα είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή