Αντίδραση συνηγόρων Ακη Τσοχατζόπουλου για δημοσιεύματα

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 19:58

Οι συνήγοροι του Ακη Τσοχατζόπουλου επισημαίνουν ότι οι πληροφορίες που έχουν διακινηθεί στον Τύπο που δήθεν -όπως σημειώνουν- αναφέρονται στο ανακριτικό υλικό της υπόθεσης συμβάλλουν στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων.

A- A A+

Τη διακίνηση πληροφοριών στον Τύπο που δήθεν - όπως σημειώνουν- αναφέρονται στο ανακριτικό υλικό της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, το οποίο με τη σειρά του φέρεται να προέρχεται από κατασχεθέντα έγγραφα κ.λ.π. στο γραφείο και την οικία του πρώην υπουργού, καταγγέλλουν οι συνήγοροί του, με την επισήμανση ότι τέτοιου είδους πληροφορίες συμβάλλουν στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, δευκρινίζεται ότι, «κατόπιν - από ημερών- αιτήματός μας προς τον αρμόδιο Ανακριτή του ν. 4022, το υπόλοιπο υλικό της σχετικής δικογραφίας, προερχόμενο κατά βάση από τις εν λόγω έρευνες στο γραφείο και την οικία» του Ακη Τσοχατζόπουλου, θα τεθεί στη διάθεσή τους την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί.

Σημειώνοντας πως οι διακινούμενες πληροφορίες σε σχέση με το ως άνω υλικό συνδέονται - σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα- με «εισαγγελικές πηγές», οι συνήγοροι του προφυλακισθέντος πρώην υπουργού τονίζουν πως η ποινική προδικασία τελεί υπό συγκεκριμένες αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στις οποίες ανήκει και η αρχή της μυστικότητας και εκφράζουν την πεποίθηση ότι ιδιαίτερα σε κρίσιμες υποθέσεις οι βασικές διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατ' εξοχήν εκείνες που αποτυπώνουν συνταγματικές διατάξεις, τυγχάνουν μεγάλης προσοχής κατά την εφαρμογή τους. Η προδικασία, αναφέρουν, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα της ποινικής δίκης που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει απόκλιση ή κάμψη των θεμελιωδών αρχών που την αφορούν και την καλύπτουν και καταλήγουν ως εξής:

«Εκφράζουμε την πίστη μας στη Δικαιοσύνη και το έργο που επιτελεί. Θεωρούμε ότι ακριβώς σε κρίσιμες υποθέσεις η απόλυτη και άψογη λειτουργία της Δικαιοσύνης συμβάλλει στην ανάδειξη και καταξίωση του Κράτους Δικαίου και έτσι στην εμπέδωσή του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή