Super League: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 21:56
UPD:17/05/2012 08:24

A- A A+

Τα τέρματα της Ένωσης σημείωσαν οι Λυμπερόπουλος στο 33ο και Λεονάρντο στο 85ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση παίζοντας με 9 παίκτες, λόγω των αποβολών των Πάμ[πλο Γκαρσία (65΄) και Φωτάκη (78΄), με δεύτερες κίτρινες κάρτες.

Το «κιτρινόμαυρο» κοινό αποθέωσε τον Λυμπερόπουλο όταν ο διεθνής άσος παραβίασε την εστία του Χαλκιά, εκμεταλλευθείς το λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ. Αυτή ίσως να ήταν και η τελευταία εμφάνιση του 37χρονου Μεσσήνιου επιθετικού ενώπιον των φιλάθλων της ΑΕΚ, αφού εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 38΄, από λάθος του Γεωργέα, αλλά ο Κωνσταντόπουλος εξουδετέρωσε την «απειλή» του Νιμανί.

Ουσιαστικά, ο αγώνας κρίθηκε στο τρίλεπτο 62΄-65΄: στο 62ο λεπτό ο Κωνσταντόπουλος έκανε ίσως, την απόκρουση της χρονιάς στην κεφαλιά του Ίβιτς, ενώ στο 65΄ ο Πάμπλο Γκαρσία δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κουκουλάκη, για σκληρό φάουλ στον Βάργκας. Τον Ουρουγουανό ακολούθησε ο Φωτάκης στο 78΄, οπότε οι όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ εξανεμίστηκαν.

Στο 85΄ ο Γκούντγιονσεν πάσαρε εξαιρετικά στον Λεονάρντο και ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-0, διατηρώντας την ομάδα του στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο σε επίσης κρίσιμο αγώνα, αφού ο τέταρτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στο β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στα μέσα του Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι στο 87΄ όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά μπροστά τους, αφού ο «Κολοσσός» αποφάσισε να πει «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους.

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Παναθηναϊκός 11, ΑΕΚ 9, ΠΑΟΚ 7, Ατρόμητος 5.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις