Εισαγγελικό «όχι» στην αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 12:46
UPD:19:15
A- A A+

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης.

Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης.

Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη, ενδεχομένως «θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις».

Στην αίτηση που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες, δια των συνηγόρων της, η κ. Σταμάτη χαρακτηρίζεται «άδικη και επαχθής» η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο στερείται και τον πατέρα που επίσης είναι προφυλακισμένος. Πρότεινε μάλιστα να της επιβληθούν ακόμη και οι όροι του κατ΄οίκον περιορισμού και της εμφάνισης τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορουμένης, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι και άλλες μητέρες ανηλίκων είναι στην φυλακή για αξιόποινες πράξεις και επίσης ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρόγυνων που τελούν υπό κράτηση. Η αίτηση της κ. Σταμάτη θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο που έχει και τον τελικό λόγο για την αποφυλάκισή της ή όχι.

Η κ. Σταμάτη σε επιστολή της που απηύθυνε σήμερα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου περιγράφει τη διαδρομή ενός γάμου, του δικού της, «που μετατράπηκε σε τραγωδία», εκτιμώντας ότι η ίδια, ως γυναίκα, θα κατανοήσει τη θέση της «καλύτερα από κάθε άλλον».

Όπως υποστηρίζει, βρίσκεται στις φυλακές, επειδή ερωτεύθηκε και παντρεύτηκε ένα πολιτικό πρόσωπο και αναρωτιέται: «Είναι αυτονόητο ότι η ιδιότητά μου ως συζύγου του Τσοχατζόπουλου αποτελεί αυτοτελές ποινικό αδίκημα και ιδιώνυμο λόγο για την προσωρινής μου κράτηση;». Ακόμη κάνει λόγο για απολογία της «μέσα σε κλίμα κανιβαλισμού», για ΜΜΕ που της «είχαν φορτώσει τα δεινά της χώρας», για πολίτες που την «προπηλάκιζαν έξω από το ανακριτικό γραφείο» και για τον ανακριτική που «ήταν ήδη σίγουρος και προκατειλημμένος για την ενοχή» της δύο μέρες πριν απολογηθεί ενώπιόν του.

Αποδίδει στη Δικαιοσύνη τους χαρακτηρισμούς «μεροληπτική και άδικη», ότι «υπάκουσε τη βουή του πλήθους» και ότι την προφυλάκισε, «χωρίς να υπάρχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, μη αιτιολογώντας επαρκώς και την απόφασή της αυτή».

Επαναλαμβάνει ότι αγνοούσε τις δραστηριότητες του συζύγου της, ότι του είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη και ότι κλήθηκε η ίδια να πάρει δάνειο «για την αγορά ενός σπιτιού», καθώς η ηλικία τού συζύγου της εκείνη την εποχή (71 χρόνων) ήταν απαγορευτική για την έγκριση δανείου.

Στην επιστολή, τέλος, γίνονται πολλαπλές αναφορές στο 5χρονο παιδί του ζεύγους, που μεγαλώνει με τους ηλικιωμένους γονείς της κ. Σταμάτη, στο πατρικό της σπίτι στο χωριό, «έναν τόπο ξένο και διαφορετικό από τον δικό του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή