Αλ.Τσίπρας: Η λιτότητα μας οδηγεί στην κόλαση

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 21:48
UPD:21:57

Ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο CNN δήλωσε: «Ολοι κατανοούν τώρα ότι με την πολιτική της λιτότητας πηγαίνουμε κατευθείαν στην κόλαση».

A- A A+

Δεν θέλουμε να βγούμε από την ευρωζώνη, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο CNN και πρόσθεσε ότι η Αγκελα Μέρκελ έθεσε το ευρώ και την ευρωζώνη σε μεγάλο κίνδυνο με τα μέτρα λιτότητας.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θέλει να απαλλαγεί από τη λιτότητα. «Όλοι κατανοούν τώρα ότι με την πολιτική της λιτότητας πηγαίνουμε κατευθείαν στην κόλαση», τόνισε.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ ποιες θα είναι οι συνέπειες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι αν συμβεί αυτό, την επόμενη ημέρα άλλες χώρες της Ευρώπης θα έχουν το ίδιο πρόβλημα ενώ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ιταλία.

Επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί ούτε την καταστροφή της ευρωζώνης ούτε την επιστροφή στη δραχμή γιατί σε ένα τέτοιο σενάριο, «οι φτωχοί θα έμεναν με τις δραχμές και οι πλούσιοι θα αγόραζαν τα πάντα με το ευρώ»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τέλος ότι σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός θα ακυρώσει όλα τα μέτρα λιτότητας ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό και σε αυτή τη βάση πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή