Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 06:31

A- A A+

Κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βοριάδες εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Στην Αττική , αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στα βόρεια να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Aνεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.

Aνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά-Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Κρήτη να είναι τοπικά έντονα.

Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα έντονα, το απόγευμα όμως θα ασθενήσουν.

Aνεμοι: νότιοι 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και στα βόρεια θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή