MotoGP: Αποσύρεται στο τέλος του 2012 ο Στόνερ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012 13:21
UPD:14:11

A- A A+

Ο 26χρονος Αυστραλός αναβάτης της Honda επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση αν και όπως είπε, η νέα κατεύθυνση που έχουν πάρει τα MotoGP με τις χαμηλού κόστους CRT μοτοσικλέτες, συνέβαλαν σημαντικά.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας ότι πλέον έχει χάσει το πάθος του για τους αγώνες και δεν διασκεδάζει συμμετέχοντας στο άθλημα. Τόνισε επίσης ότι η επιλογή του αυτή ήταν προϊόν ώριμης σκέψης των τελευταίων δύο ετών.

«Αυτό (σ,.σ. η απόφαση) ήλθε μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με την οικογένειά και τη σύζυγό μου. Υπήρχε τα τελευταία δύο χρόνια. Στο τέλος αυτής της χρονιάς θα τερματίσω την καριέρα μου στα MotoGP και θα ακολουθήσω διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου.

Μετά από τόσα χρόνια που έκανα το άθλημα που αγαπώ, για το οποίο τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου έκαναν πολλές θυσίες, αυτό το άθλημα έχει αλλάξει πολύ και αλλάζει στο βαθμό που δεν το απολαμβάνω. Δεν έχω το πάθος για αυτό επομένως είναι καλύτερα να αποσυρθώ τώρα. Θα ήταν καλύτερα αν θα μπορούσα να πω ότι θα μείνω για έναν ακόμη χρόνο, αλλά και τότε, αυτό κάποτε έπρεπε να σταματήσει. Ετσι αποφασίσαμε να το τελειώσουμε.

Η απόφασή μου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αυτή τη χρονιά. Εξακολουθούμε να θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το 110% της προσπάθειά μας και ίσως περισσότερο.

Παρακολουθούσα το πρωτάθλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πλέον εύκολο να καταλάβω τι δουλεύει και τι όχι. Υπάρχουν, πολλοί, μα πάρα πολλοί λόγοι αλλά κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με εμένα που έχω χάσει το πάθος μου για αγώνες και την διασκέδασή μου με το άθλημα. Σίγουρα, θα απολαύσω αυτή τη χρονιά, είμαι σίγουρος, αλλά αν συνεχίσω, αυτό θα ήταν λάθος.

Υπάρχουν πράγματα που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να τρέχω με μοτοσικλέτα μέχρι το σημείο όπου θα χάσω το πάθος μου για αυτή. Λατρεύω τις μηχανές, αυτές ήταν όλη μου η ζωή, αλλά αν συνεχίσω να κάνω αυτό, φοβάμαι ότι θα χάσω τελείως το πάθος μου. Ισως να εξακολουθήσω να έχω κάποια ανάμειξη με το άθλημα, εάν μπορώ να βρω την ενέργεια να βοηθήσω, ίσως κάποιους νέους αναβάτες, κάτι τέτοιο.

Είχαμε μία εκπληκτική καριέρα, μερικούς φανταστικούς αγώνες και νιώθω ότι ακόμη και μετά το πρώτο μου πρωτάθλημα το 2007 ότι πέτυχα στον στόχο μου. Αυτό ήταν το όνειρό μου: Να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Ηταν ένας δύσκολος δρόμος με καλές και κακές στιγμές, αλλά σίγουρα φανταστικός. Δεν το μετανιώνω», δήλωσε ο Κέισι Στόνερ.

Ο 26χρονος Αυστραλός πιλότος έχει αναδειχθεί δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 με την Ducati και πέρυσι με την ομάδα της Repsol Honda. Είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στα MotoGP μετά το 2006 (35) ενώ φέτος, μέχρι στιγμής προηγείται στην γενική κατάταξη με έναν βαθμό διαφορά από τον Χόρχε Λορένθο.

Την πρώτη του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλετών την έκανε το 2001 στα 125 κ.εκ. (τότε) και τον επόμενο χρόνο σε ηλικία 16 ετών πέρασε στα 250 κ.εκ. Μέχρι το 2006 όπου και ανέβηκε στη «μεγάλη» κατηγορία του πρωταθλήματος μέτρησε πέντε νίκες στα 250 κ.εκ. και δύο στα 125 κ.εκ., αντίστοιχα. Το 2007 με την ομάδα της Ducati κέρδισε την πρώτη του νίκη, αλλά και παγκόσμιο τίτλο. Από το 2011 αποτελεί μέλος της Repsol Honda, κερδίοζντας μάλιστα με τον πρώτο χρόνο παραμονής σε αυτή, τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις